'Almanya Savunma Bakanı'nın parmak izini klonladık'
Abone olKendilerine Kaos Bilgisayar Kulübü adını veren bir bilgisayar korsanları ağı, Ursula von der Leyen'in parmak izini klonladığını iddia etti.
Kendilerine Kaos Bilgisayar Kulübü adını veren bir bilgisayar
korsanları ağı, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in
parmak izini klonladığını iddia etti.
Kulübün üyelerinden Jan Krissler, bakanın parmak izini basın toplantısında çekilmiş resimleri ve bir bilgisayar yazılımı kullanarak klonladığını söyledi.
Krissler, bunların haricinde elinde bakana ait hiçbir belge ya da fiziksel veri bulunmadığının da altını çizdi.
Uzmanlar parmak izine dayalı verilerin güvenli olmadığının bir süredir bilindiğini söylüyorlar.
'Eldiven giyecekler'
Jan Krissler üyesi olduğu ve 31 yıl önce kurulan Kaos Bilgisayar
Kulübü'nün "Avrupa'nın en büyük bilgisayar korsanları ağı" olduğunu
iddia etti.
Krissler basın toplantısında, Bakan Von Der Leyen'in parmak izini nasıl klonladığına da ayrıntıları ile açıkladı.
Bilgisayar korsanı, Savunma Bakanı'nın Ekim ayında düzenlediği bir basın toplantısında çekilen ve baş parmağını çok yakından gösteren bir resmi kullandığını, bunu diğer açılardan çekilmiş başka resimlerle desteklediğini belirtti.
Krissler, "Politikacılar çalışmamı öğrendikten sonra, artık sanırım halka açık yerlerde konuşurken eldiven giyecekler" diye konuştu.
Parmak iziyle kimlik doğrulama Apple ve Samsung cihazlarında güvenlik önlemi olarak kullanılıyor.
Ayrıca bazı ülkelerde seçimler yapılırken, oy merkezlerinde seçmen kimliklerini doğrulamak için de parmak izlerine başvurulabiliyor.
Yaşayan veriler
İngiltere'deki Surrey Üniversitesi'nden siber güvenlik uzmanı Prof. Alan Woodward, "Yüz tanımlama ya da parmak izi gibi değişmeyen verileri taklit etmek çok kolay değil. Buna karşın birçok kişi bunların kopyalanabildiğini biliyor, bu nedenle de çok iyi birer güvenlik yöntemi olarak kabul edilmiyorlar" diye konuştu.
Woodward, “İnsanlar parmaklarda damar tanımlama, yürüyüş biçimi analizi gibi biyokimliklerin canlı olduğu veriler aramaya başladı. Bunlar da birer biyokimlik, ancak insanlar bu verileri günlük yaşamlarında sergiliyorlar ve bu nedenle bunlar daha çok tercih ediliyor." dedi.
İngiltere'de Barclays bankası, ticari hesabı olan müşterileri için parmak damarı tanımlama yöntemini Eylül ayında uygulamaya geçirdi.
Bu yöntem ayrıca Japonya ve Polonya'da para çekme makinelerinde de kullanılıyor.
Elektronik firması Hitachi de parmak dokusu altındaki kişiye özel damar örgüsünü okuyan bir cihaz üretti. Cihaz yalnızca canlı insanların parmaklarıyla çalışabiliyor.
2013'te yine İngiltere'de Southampton Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yapılan deneyler, kan basıncındaki değişimlerin damar şekillerini etkilemediğini göstermişti.