Almanlar Ayline aşık oldu!

Abone ol

Almanya'da yaşayan 19 yaşındaki Aylin Selçuk, ''Bild der Frau'' dergisinin ''Yılın Kadını 2008'' ödülüne aday gösterildi.

Almanya'da yaşayan 19 yaşındaki Aylin Selçuk, ''Bild der Frau'' dergisinin ''Yılın Kadını 2008'' ödülüne aday gösterildi.

Almanya'nın Berlin kentinde doğup büyüyen, dişçilik fakültesinde öğrenim gören ve ''Deukische Generation'' adlı derneğin kurucusu ve başkanı olan Selçuk, yaptığı açıklamada, beş aday arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Almanların çoğunun Türk gençleri hakkında ön yargılı olduğunu ifade eden Selçuk, ''Almanların göçmenlere karşı ön yargılarını, 'Türklerin Almanya'ya göçü, entegrasyonu ve eğitim sorunları' konulu diploma tezimi hazırlarken fark ettim. Ülkede yaşayan Türk gençlerinin fırsatlarını ve imajlarını iyileştirmek için dernek olarak çalışmalar yapıyoruz. Eğitim geleceğin anahtarı. İyi bir meslek eğitimi entegrasyona büyük katkı sağlar. En büyük arzum, Türk vatandaşlarının Almanya'yı vatan olarak benimsemeleri ve eşit fırsatlara sahip olarak bu güzel ülkenin şekillenmesine katkı sağlamaları'' dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 13 Kasımda düzenlenecek galada ''Yılın Kadını 2008'' ödülünü Federal Aile Bakanı Ursula von der Leyen kazanana verecek.

"Yılın kadını" ayrıca 30 bin Avro alacak. ''Yılın kadını 2008'' yarışmasında www.bildderfrau.de adresindeki internet adresinden adaylara oy verilebiliyor.

Günün Önemli Haberleri