Alman dağcılar ülkelerine ulaştı

Abone ol

Ağrı Dağı'nda kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan ve Almanya'nın Münih kentine dönen Alman dağcıların Türk makamlarına özel bir teşekkürü oldu.

3 Alman dağcıdan biri olan Lars Holger R. (33), kendilerini Münih hava alanında karşılayan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kendilerini kurtarmak için yoğun şekilde çaba harcayan Alman ve Türk makamlarına teşekkür ederek, ''Kaçırıldığımız bölgede operasyon düzenlemediği için Türk makamlarına teşekkür etmek istiyorum. Silahlı bir çatışmanın ortasında kalkmaktan endişe ettik'' şeklinde konuştu.

Sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Lars Holger R, yaşadıkları olay nedeniyle basın mensuplarının da kendilerini bir süre rahat bırakmalarını istedi ve daha sonra kendilerine sormak istedikleri soruları cevaplayabileceklerini kaydetti.

Bakan Herrmann da Türk makamlarıyla işbirliği yapılmasının önemine değinerek, bu olayın başarılı şekilde çözüme kavuşturulmasında önemli rol oynadıklarını belirtti.

Günün Önemli Haberleri