Alkışlar bu çılgın Türklere

Abone ol

Finale çok yaklaşmıştık ama olmadı... 11 aslanımız sahaya yüreğini koydu. Bize yaşattığınız sevinç için teşekkürler aslanlar...

İNTERNETHABER

TÜRKİYE: 2-3:ALMANYA

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçında A Milli Takımımız, tarihe geçen bir maç sonunda Almanya'ya 3-2 yenildi ve turnuvaya veda etti.

Milli Takımımız Almanya maçına müthiş bir giriş yaptı !.. Önceki 4 maçın aksine her alanda üstün olan taraf bizdik. Üstüste ataklarla alman kalesini ablukaya aldık, 13. dakikada Kazım'ın güzesiyle üst direği salladık. Ardından 22. dakikada topu bir kez daha üst direğe nişanladık, ama dönen topa Uğur Boral'ın dokunmasıyla havalara zıpladık: 1-0
 

Bu kez yüzümüz gülmedi... Gözlerimizden yaşlar süzüldü. Ama öyle bir futbol koyduk ki ortaya... Bu yaşlar hem hüzün hem de gurur için aktı. O görüntüler için TIKLAYINIZ...!

 
Turnuvada ilk kez öne geçiyorduk, 4 maçta sadece 9 dakika skor üstünlüğünü elde tutan bir takım olarak finale yürüyorduk. Ama uzun sürmedi, 26. dakikada savunmadaki bir anlık duraksamamızı Sweinsteiger affetmedi: 1-1
 
Millilerimiz üstünlüğü bırakmıyordu, akın akın rakip kaleye yürüyordu. İkinci yarıda da üstünlük bizdeydi ama Türk takımlarının geçmek bilmeyen hastalığı, 79. dakikada bir yan top, hem savunma hem kalecimizin hatası, Klose'nin kafası: 1-2
 
Kimse yıkılmamıştı Türkiye'de, daha 11 dakika vardı, son dakikalar bizim anlarımızdı. Öyle de oldu, 86. dakikada Sabri Lahm'ın dünyasını döndürdü, nefis bir çalımla geçti, kale önünde Semih'e bıraktı, usta golcü bir tıklamayla topu ağlara yolladı: 2-2
 
Kalan dakikalar da bizim olmalıydı, atacağımız gol maçı uzatmalara gitmeden bitirmeliydi. Lahm boşluğu yakaladı, dakika 90'dı, top ağlardaydı...
 
Finale adım adım geldik... Çılgın Türkler oynadığı futbolla tüm dünyayı şaşırtmayı başarmıştı. Ama bu kez olmadı. Bizi yıkan golleri görmek için TIKLAYINIZ...


Euro 2008 yarı final maçında Almanya'ya 3-2 mağlup olan Millilerimiz elendi...

Stat: St. Jakob Park
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat (İsviçre)

Almanya: Lehmann, Friedrich, Rolfes, Schweinsteiger, Klose, Ballack, Hitzlsperger, Lahm, Mertesacker, Podolski, Metzelder

Türkiye: Rüştü, Hakan Balta, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Aurelio, Semih, Uğur, Kazım, Ayhan, Sabri, Hamit 

MAÇIN İLK YARISI

8. dakika. Millilerimiz Hamit ile gole çok yaklaştı. Almanya'da Kaleci Lehmann'ın ceza sahası içindeki Lahm'a elle bıraktığı topu Hamit kaptı. Bu futbolcumuz sağ çarprazda kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden vuruşunu yaptı. Lehmann iyi kapanarak gole izin vermedi. Net bir fırsattan sonuç alamadık.

13. dakika. Millilerimiz ard arda iki kez gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Ayhan Akman geriden gelen Kazım'a pasını bıraktı. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak üst direkte patladı.

Sol kanattan ceza eden atağımızda Hakan Balta yerden ön direğe pasını çıkarttı. Semih'ten önce savunma ayak koydu. Top kale direğnini hemen yanından kornere çıktı.

17. dakika. Almanya sağ kanattan Hitzlsperger ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahamıza inen topu Rüştü çıkarak rakiplerinin üzerinden kontrol etti.

Aynı dakika içinde Millilerimiz savunmadan çıkarken top kaybı yaptık. Zor anlar yaşadığımız Alman atağında sol kanattan Lahm ceza sahasına ortasını yaptı. Mehmet Topal, Ballack'tan önce ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

GOL..22. dakika. Golü Uğur Boral ile bulduk. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına ortalanan topa Kazım ayak koydu. Üst direkten dönen topa Lehmann müdahale edemedi. Boşta kalan topa Uğur Boral dokunarak rakip ağları sarstı.

Millilerimiz Uğur Boral'ın golüyle Almanya karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

25. dakika. Millilerimiz bir kez daha rakip kaleye etkili gitti. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına gelen topu Kazım, tek pasla Semih'e bıraktı. Semih'in şutunda savunmanın ayak koyduğu top kornere çıktı.

Köşe atışını Hamit kullandı. Aurelio'nun ön direkte kafayı vurduğu meşin yuvarlak arka direkte Mehmet Topal'ın önünde kaldı.

GOL... 27. dakika. Almanya sol kanattan gelişen atakta Schweinsteiger ile golü buldu. Podolski, Sabri'den sıyrıldığı anda yerden ortasını yaptı. Savunmamızda Mehmet Topal rakibini karşılaşamadı. Schweinsteiger'in ayak koyduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Almanya  Schweinsteiger 'in attığı golle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

31. dakika. Ay-Yıldızlı ekibimiz sol kanattan Hamit ile serbest vuruş kullandı. Dönerek gelen top kaleye yöneldi. Lehmann son anda uzanarak topu kornere çeldi. Az kalsın 2. golü buluyorduk.

38. dakika. Millilerimiz sağ kanattan rakip kaleye Kazım ile etkili indi. Rakibinden sıyrılın Kazım, Lahm'ın müdahalesiye yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu ekibimize verdi.

Atışı Uğur Boral kullandı... Boral çarprazdan direkt kaleyi denedi. Sert giden topu Lehmann yumruklayarak çıkarttı. Gole yaklaştığımız bir an daha geride kaldı..

40. dakika. Millilerimiz 2. gole Hamit ile çok yaklaştık. Rakip ceza sahası önünde topla buluşan Hamit, Semih ile duvar pası yapıp kaleci ile karşı karşıya kalacağı anda meşin yuvarlağı ayağının altından kaçırdı.

41. dakika. Millilerimiz bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan etkili gelişen atakta Sabri ceza sahasının önünde topu önünde bulduğu anda sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre tamamlandı... 1-1'lik eşitlik sürüyor... Hakem uzatma süresi 1 dakika gösterdi.

Uzatma süresinde skor değişmedi. Millilerimiz, Almanya karşısında soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Almanya 2. yarıya değişiklik ile girdi. Rolfes yerini Frings'e bıraktı.

49. dakika. Millilerimiz sağ kanattan Hamit ile rakip kaleye sokulurken Lahm arkadan çekerek oyuncumuzu indirdi. Hakem serbest vuruşu ekibimize verdi. Uğur Boral'ın ceza sahasına kestiği top Lehmann'ın ellerinde kaldı.

53. dakika. Millilerimiz'de Semih sarı kart gördü.

54. dakika. Maçın İsviçreli hakemi Massimo Busacca verdiği kararlarla iki takım oyuncularının da tepkisini çekmeye başladı...

57. dakika. Almanya atağında ceza sahamıza sokulan Ballack'ın ayağındaki topu Hamit harika yatarak topu kontrol etti. İsviçreli hakem inanılmaz bir faul çalarak tehlikeli bir noktadan rakibe serbest vuruş verdi.

Atışı Ballack kullandı. Top barajımızdan döndü. Hakem oyunun kontrolünü elinden kaçırmak üzere...

59. dakika. Millilerimiz rakip kaleye uzak bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Hamit geçti. Bu isim uzak mesafeden kaleyi düşündü. Top üstten auta çıktı. 

65. dakika. Millilerimiz rakibiyle başabaş bir mücadele ortaya koyuyor. Almanya sağ kanattan kalemize yüklendi. Ceza sahamıza gönderilen orta ters taraftan taça kadar gitti.

70. dakika. Maçta son 20 dakikaya 1-1'lik eşitlikle girildi. Atağımız sağ kanattan Kazım ile etkili gelişti. Ceza sahasına sokulan Kazım, Lahm'ın çekmesiye yerde kaldı. Hakem devam dedi.

74. dakika. Almanya kalemize etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahamıza sokulan Frings boşluğu gördüğü anda sert vurdu. Top yan direği sıyırarak auta çıktı. Kalemizde şanslı bir an geride kaldı.

75. dakika. Maçta son 15 dakikaya girildi. 1-1'lik eşitlik devam ediyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz oyunun hakimi durumunda. Top daha çok bizim ayağmızda.

GOL...79. dakika. Almanya golü Klose ile buldu. Almanya'nın atağı sol kanattan gelişti. Podolski'nin ceza sahamıza uzun gönderdiği topa Rüştü hatalı çıktı. Klose kafayı vurarak topu boş kaleye gönderdi.

81. dakika. Millilerimiz'de Ayhan yerini Mevlüt'e bıraktı.

83. dakika. Almanya atağı sol kanattan Podolski ile etkili gelişti. Ceza sahasına sokulan Podolski yerden ortasını yaptı. Rüştü ön direkte kapanarak topu kontrol etti.

84. dakika. Millilerimiz'de Uğur Boral yerini Gökdeniz'e bıraktı.

GOL... 86. dakika. Millilerimiz beraberlik golüne Semih ile buldu. Sağ kanattan Sabri, Lahm'dan mükemmel sıyrılarak sıfıra inip ön direğe yerden pasını çıkarttı. Semih, ayak koyarak topu Lehmann'ın altından ağlara bıraktı.

Millilerimiz Semih'in harika golüyle Almanya karşısında skoru 2-2 yaptı.

GOL..90. dakika. Almanlar 3. golü Lahm ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta savunmanın arasına atılan topla buluşan Lahm Rüştü'nün üzerinden topu ağlarımıza bıraktı..

Almanya, Lahm'ın golüyle skoru 3-2 yaptı.

Maçın normal süresi tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave edildi.

90+3. dakika. Millilerimiz'de Kazım yerini Tümer'e bıraktı.

90+3. dakika. Almanya'da Klose yerini Jahnsen'e bıraktı.

90+3. dakika. Millilerimiz son saniyelerde rakip ceza sahası önünde frikik atışı kazandı. Topun gerisinde Tümer var.

90+4. dakika. Atışı Tümer Metin kullandı. Bu futbolcu kötü bir vuruş ile topu üstten auta vurdu. Artık son saniyeler...

Uzatmalarda golü bulamadık. Euro 2008 yarı finalinde Almanya'ya 3-2 yenilen Millilerimiz turnuvaya veda etti..

Ay-Yıldızlı ekibimiz ortaya koyduğu futbolla büyük bir alkışı hak etmesine rağmen turu rakibine kaptırdı...
Günün Önemli Haberleri