Alevilerin dini nedir?

.

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Meclise cemevi tartışmasını başlatan ve Aleviliğin ayrı bir din olduğunu savunan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, çoğunluğu Sünni olan toplumun gözünde Aleviliği yine en uç noktaya, taşlanacak pozisyona taşımayı başardı…

Peki, Alevilik bir din midir?

İki ayrı derse, örneğin Hayat Bilgisi ile Matematik dersine aynı kitapla girebilir misiniz? 

Olmaz, ama hayatın içindedir matematik…

Alevilik de böyledir işte, Müslümanlığın içerisinde bir farklı bakış, farklı bir kültür. 

Aynı kitap, aynı peygamber, aynı anlayış…

Alevileri parmakla gösterip fişleyen Sünni siyasilerle aynı çizgidedir benim gözümde Hüseyin Aygün!

O da inancı siyasete alet etmiş, Siyasetin bol bol sömürdüğü inancın kaymağından nasiplenmeye çalışmıştır, ötesi yoktur!

Hz.Ali'yi önder belleyip, bu kültürü bir din olarak adlandırmak başta Hz. Ali'ye hakarettir, ki O, on yaşında bir çocukken hayranı olduğu Hz. Muhammed'in (S.A.V.) peygamber olmasından sonra ona inanan ve Müslümanlığı ilk kabul edenlerden biridir.

Müslümanlığı seçmiş bir insanı, kültüründe lider kabul edip, sonra onu anarak "Alevilik Müslümanlıktan farklı bir dindir" demek sadece ayrımcılığı körüklemektir.

Bacağına saplanmış bir oku çıkarmak isteyen insanlara, "Ben namazdayken çıkarın, ancak O'nun huzuruna vardığımda acıları hissetmem" diyebilen bir Müslümanın yolundan gittiğini söyleyerek "Alevilik farklı bir dindir" demek Alevileri ötekileştirmektir!

Bırakın her şeyi bir kenara, onu öldürmek için bile pusuya yatan kişi sabah namazı vaktini seçip, onu sabah namazını kılmak için camiye girerken zehirli bir hançerle arkasından hançerlemiştir!

Müslümanlığı iliklerine kadar yaşayan, Hz. Muhammed'in gönüllü takipçisini ayrı bir dinin içine sokmaya çalışmak tam anlamıyla cehaletin göstergesidir!

İbadet zamanlarında Cemevlerinde toplanan kalabalık, "Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali" diye başlıyorsa dualarına, Aleviliğin ayrı bir din olduğunu söyleyen kişi önce bunu açıklamalıdır!

Açıklayamıyorsa utanmalıdır!

İbadet bana göre de şekilden ibaret değil, herkes Allah ile başbaşa kaldığında ona istediği şekilde ibadet edebilir, ister semah döner, ister namaz kılar, ister sadece ellerini açıp dua eder.

Ve tüm bunları istediği yerde de yapar! Kendini Allah'a yakın hissettiği her mekanda!

Duanın kabul edildiği ya da kabul edilmediği, ibadetin kabul edildiği ve reddedildiği mekanlar diye bir ayrım olduğunu sanmıyorum!

İbadet Allah'la kul arasındadır, mekan ayrıntıdır.

Alevilik Müslümanlığın kalbindendir, yüreğindendir…

Kimse onu oradan söküp atamaz, ayıramaz...

Ayırmaya çalışırsa komik olur, bu kargaşadan almak istediğini alamaz!

 twitter.com/nsrnylmz