Aldatan kocaya sövmek serbest

Abone ol

Yargıtay'ın örnek nitelikte karar: Buna göre aldatan kocaya sövmek serbest oldu. İşte mahkemenin gerekçesi

Eşiyle kavga eden K.Ş. adlı koca, şiddetli geçimsizlik nedeniyle mahkemeye başvurarak boşanma talebinde bulundu. Dava dilekçesinde karısını küfür etmekle suçlayan K.Ş., 'Karım bana ağır hakaretlerde bulunuyor. Ne zaman kavga etsek, 'p.şt, pez....k, ib.e, go..ş' şeklinde küfürler ediyor' dedi. H.Ş. adlı kadın ise eşinin kendisini sürekli aldattığını, küfür içerikli sözleri aldatmaya tepki olarak dile getirdiğini söyledi.

Spastik çocuklarının velayetini de isteyen kadın, aylık 400 YTL nafaka ile 20 bin YTL maddi 10 bin YTL de manevi tazminat talep etti. Boşanmaya karar veren yerel mahkeme, ihanet eylemi ile küfür içerikli sözlerini eşit kusur sayarak, tazminat taleplerini reddetti. Çocuğun velayetini anneye bıraktı. Eşin de aylık 450 YTL nafaka vermesini karara bağladı.

Temyiz talebi üzerine davayı inceleyen Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, 'aldatma' eyleminin, 'küfür' eylemine göre daha ağır kusur olduğuna dikkat çekerek, kararı bozdu ve tazminat talebinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

SÖVME TEPKİDİR

Yerel mahkeme ise ilk kararında direnince dosya Yargıtay Hukuk Gerel Kurulu'na geldi. Davaya son noktayı koyan Kurul, küfürlü sözlerin 'aldatma'ya tepki olarak dile getirildiğine, ağır kusurlu tarafın koca olduğuna ve kadın lehine tazminata hükmedilmesine karar verdi.

Haber: Ersin Bal
Kaynak:www.aksam.com.tr

Günün Önemli Haberleri