Albay imzasında sürpriz gelişme

Abone ol

Albayın imzası sahte mi gerçek mi? Bazı gazeteler Jandarma'nın ön raporuna dayanarak sonucu açıkladı..

İNTERNETHABER- İmza krizinde şok gelişme. Albayın çift imza kullandığı iddia edildi. Çiçek'in imza örneklerini toplatan Ergenekon savcıları, askeri savcılıkta verilen ifadeyle söz konusu belgenin altındaki imzanın örtüşmediğini tespit etti

Albay Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu iddia edilen eylem planı gerçek mi sahte mi? Türkiye bu sorunun yanıtına kilitlendi.

Jandarma Kriminal Dairesi ön raporunu tamamladı. Resmi sonuçlar açıklanmadı ama bugün bazı gazeteler sonucu ilan ettiler bile..

Habertürk belge sahte derken, Star, Taraf ve Yeni Şafak, 'yüzde 90 imza albayın' ya da 'benziyor' dedi. Sabah gazetesi ise 'İki belgede iki farklı imza' sürmanşetiyle okurların karşısına çıktı. Uzmanlar belgenin fotokopi olduğu için imza için yüzde yüzde bir sonuca varmanın imkansızlığana işaret ediyor.

Ancak Habertük'ün albayın imzasına hiç değinmemesi dikkat çekici. Haberde belgenin Gernelkurmay dışında hazırlandığı ve sahte olduğu yazılıyor.

Habertük 'belge sahte yazanı bulun' manşetini attı. Yeni Şafak ise okurlarının karşısına 'İmza yüzde 90 Dursun'un' başlığıyla çıktı.

Star gazetesi 'imza onun elinden çıktı' manşetini atarken, Taraf 'Askeri rapor savcılığa geldi imza benziyor' manşetiyle duyurdu haberi.

Benzerlik arzediyor

'İmza yüzde 90 albayın' denilen haberlerde "Jandarma Kriminal Laboratuvarı, askeri savcılığın talebi üzerine gazetelerde yayınlanan belge üzerindeki imza ile Dursun Çiçek'in daha önce imzaladığı 4 belgeyi karşılaştırdı ve ön raporu savcılığa gönderdi.

Raporda skandal planla ilgili "İmzalar benzerlik arzediyor. Dursun Çiçek'in elinin ürünü olduğu değerlendiriliyor" ifadesine yer verildi.

Habertürk'e göre belge yüzde 99 sahte

Habertük belge için yüzde 99 sahte olduğu olduğunu ilan etti. Belgenin dışarıda hazırlandığı belirtildi. Ancak imza konusuna hiç girilmememesi dikkat çekti. Gazetenin dayanağı ise Jandarma Kriminal Dairesi..

Albay iki farklı imza mı kullandı?

Sabah ise komplo iddiasına vurgu yaptı. Albayın imzada sahtecilik yaptığı iddiasını gündeme taşıdı. Gazetenin haberinde şöyle deniliyor:

Albay Çiçek'in özel işlemlerinde kullandığı imzalar ile 'İrtica ile mücadele planı'nın altındaki imzanın aynı olduğu, ancak askeri savcılığa farklı imza verdiği öne sürüldü. Ancak albay Dursun Çiçek'in ev alım satım, ehliyet, nikâh defteri ve banka dekontu gibi pek çok belgede bulunan imzalarıyla, "İrtica ile Mücadele Planı"nın altındaki imzaların birbirine çok benzediği ileri sürüldü.

Günün Önemli Haberleri