Alaşehir'deki hastane sevk merkezi mi?
Abone olCHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kapasite sorunu yaşandığı gerekçesiyle yeni bir binaya taşınan Alaşehir Devlet Hastanesi’ne başvuran hastaların şikayetlerini Meclis’e taşıdı.
Milletvekili Öz, yeni binasında daha iyi hizmet vereceği
savunulan hastanenin, birçok hasta tarafından yeterli sağlık
hizmeti veremediği yönünde eleştirildiğini belirtti. Hastanenin
eksiklerinin giderilmesi yönündeki hasta taleplerini Bakan Mehmet
Müezzinoğlu’na iletti. CHP’li Sakine Öz, Sağlık Bakanı Mehmet
Müezzinoğlu’ndan, hastanenin bir tedavi alanından çok “sevk
merkezi” olarak işlediğine dair iddialar hakkında inceleme
başlatmasını talep etti.
Sakine Öz, “hastalardan, birçok birimde doktor ya da hemşire eksiği olduğu, hastanenin bir tür sevk birimi gibi işlediği yönünde eleştiriler alıyorum. Sorunlara dair iddiaların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyorum. Doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız bizim için çok değerli… Onların emeğini ve yorucu mesailerini hafifletecek derecede yeterli sağlık kadrosunun ve tedavi cihazlarının bulunmasını istiyoruz. Hem hastalarımızın hem de doktorlarımızın ve sağlık personelinin rahat edeceği bir düzeni Alaşehirimiz fazlasıyla hakediyor… Bu çalışma da hükümete düşmektedir. Sağlık Bakanı, Alaşehir’in sağlık sorunlarının çözümü adına yönelttiğim talepleri dikkate almalıdır” dedi.
Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün soru önergesinin içeriği ve hastaneyle ilgili verdiği bilgiler şöyle:
“Hastane Sevk Birimi Gibi Çalışıyor”
“Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde, mevcut binası ve
ekipmanının beklenen kalitede hizmet vermeye uygun olmadığı
gerekçesiyle, Manisa ili Alaşehir Devlet Hastanesi’ne yeni bir
hastane binası inşa edilmiştir. Hizmete açılan yeni binada tedavi
görmek isteyen hasta ve hasta yakınlarının tarafıma verdiği bilgi
ve iddialara göre; hastanede birçok hastalığın tedavisine dönük
hizmetlerin karşılanmasında sorunlar yaşanmakta ve doktor ya da
ilgili uzmanlık bölümü olmadığı gerekçesiyle hastalar sık sık
farklı hastanelere sevk edilmektedir. Hasta ve hasta yakınları,
hastanenin doktor yetersizliği ya da uzman bölüm olmadığı
gerekçesiyle sevk edilmelerinden yakınmaktadır.
“Hastanenin İnternet Erişimi Sorunlu”
Hastane binasına ait temel teknik bilgiler ve görseller, hastanenin resmi internet sitesinde yer almakla birlikte, hastanenin birimleri, tedavi kabul edilen bölümleri ve istatistikleri gösteren “link”ler çalışmamaktadır.
Bakanlıktan Alaşehir Devlet Hastanesi binasında kaç adet yeni birim açıldığını sorarak, hizmet vermeyen sağlık birimlerinin listesini ve eksik sağlık cihazlarını listelemesini istedim. Eski binada ve yeni binada hizmet vermeyen birimlerin listesini Bakanlıktan istedim. Bakalım, yeni binada yapılan çalışmalar neler?”
Yeni Binada Hizmet Neden Aksıyor?
Sakine Öz, “Bu bina sadece kapasitesini mi büyüttü, yoksa yeni birimler ve cihazlara kavuştuysa, hizmetteki aksamaların gerçek nedenleri neler? Hastanenin bozuk/atıl durumdaki tedavi cihazlarını bilmek istiyorum. Acaba, bu cihazlar yüzünden mi hastanedeki “sevk” kararları arttı? Hastanenin doktor, hemşire ya da sağlık görevlisi açığı var mıdır? Bakan Müezzinoğlu’ndan talep ettiğim diğer bilgi ise; yeni binada, başvuran hastalardan başka bir hastaneye sevk edilenlerin sayısıdır.” biçiminde konuştu.
CHP’li Sakine Öz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan, hastanenin bir tedavi alanından çok “sevk merkezi” olarak işlediğine dair iddialar hakkında inceleme başlatılmasını talep etti.