Alaplı Kabotaj Bayramı'nı böyle kutladı

Abone ol

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Alaplı balıkçı barınağında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve protokol üyeleri Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktılar.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen halat çekme yarışmalarında 5'er kişiden oluşan takımlar rakiplerini yenebilmek için büyük bir uğraş verdi. Çeşitli kategorilerdeki yüzme yarışları ise nefes kesti.

Olta ile balık tutma, alanını dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi. En çok ilgi gören yarışmalardan biri de yağlı direğin ucundaki Türk Bayrağı'nı kapma yarışması oldu. Yarışmacılar, bayrağı kapabilmek için büyük bir uğraş verdiler.

500 TL para ödüllü bayrağı kapmak için uğraş veren gençler bir türlü bayrağa ulaşamadı. Arkadaşlarının da desteğini alarak yağlı direkte yardımıyla bayrağı almaya çalışan Cevat Yaman bayrağı kaparak ödülün sahibi oldu.

Törene Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, TSO Başkanı Rafet Kılıç, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün Önemli Haberleri