Aktanın ilk açıklaması

Abone ol

İstanbul Tabip Odası'nın yeni Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, ilk açıklamasını yaptı.

İstanbul Tabip Odası'nın yeni Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, ''Hasta ve hekim haklarını korumak veşimdiye kadar Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) ve odanın savunduğu değerlerin savunulması için aynı düzgün ve sağlam duruş devam ettirilecek'' dedi.

Seçimlerin ardından bugün görevi devralan yeni yönetim, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yürütecekleri faaliyetlerle ilgili bilgi veren İstanbul Tabip Odası Başkanı Aktan, Yönetim Kurulu olarak ilk toplantılarını yaptıklarını ve Genel Sekreterliğe Dr. Hüseyin Demirdizen'in getirildiğini söyledi.

Aktan, seçimlere tüm Türkiye gündeminde yer verildiğini
kaydederek, kullanılan 9 bin oyun yüzde 63'ünü, Demokratik Katılım Grubu'nun aldığını belirtti. Seçimin, insanların, odaların söylediklerine inandığını ortaya koyduğunu ifade eden Prof. Dr. Aktan, ''Sonuçlar ayrıca 2 dönemdir yönetimde bulunan Demokratik Katılım Grubu'nun politikalarının da güven oylaması oldu'' diye konuştu.

Aktan, İstanbul Tabip Odası'nın karşı çıktığı Sağlık Bakanlığı uygulamalarına seçimle birlikte hekimlerin de ''hayır'' dediğini savunarak, odanın daha çok üretici olması için insan ve beyin gücüne ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Görevi devraldığı Prof. Dr. Gencay Gürsoy'a da teşekkür eden Prof. Dr. Özdemir Aktan, kendilerine mükemmel bir miras devredildiğini söyledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aktan, şunları kaydetti:

''Geçmiş dönem çizgisinden bir değişim beklemeyin. Geçmiş dönem çizgisi de çok net... Hasta hakları da, hekim hakları da korunacak. Böyle bir çizginin değişmesi beklenmez de, istenmez de. Bu hakları korumak ve şimdiye kadar Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) ve İstanbul Tabip Odası'nın savunduğu değerlerin savunulması için aynı düzgün ve
sağlam duruş, elbette ki devam ettirilecek.''

Basın toplantısına Yönetim Kurulu Üyeleri, Dr. Nazmi Algan, Dr. Ayşegül Bilen, Doç. Dr. Özgür Kasapçopur, Dr. Ali Küçük ve Dr. Nergiz Erdoğan da katıldı.

Günün Önemli Haberleri