Aksudan Yazıcıoğluna ziyaret

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ziyaret etti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Danıştaydaki saldırıya ilişkin olarak, ''Yani aklına esip, gelip Danıştay binasına girerek, eylem yapan birisi olduğu kanaatinde değilim'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, konfederasyon üyeleriyle birlikte BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Yazıcıoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarının demokrasi içinde istikrarlı bir Türkiye ve muktedir bir iktidarla çözülebileceğini söyledi.

Türkiye'nin, sürekli karşılaştığı gerilimlerle güvensiz, içine kapanık ve bunlarla cebelleşen bir ülke görüntüsü verdiğini savunan Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Bugün karlı bir yolda bir sürü izin birbirine karıştığı bir alanda Türkiye üzerine oynanan oyunların kodlarını çözmeye çalışıyoruz. Adresler net olarak anlamlandırılamasa, izler çok karışmış olsa da artık biz biliyoruz ki, bu operasyonların içeride ayakları, dışarıda merkezleri var.

Karamsarlığa gerek yok. Olayı görüyoruz, maskeleri düşürmek gölgelerin asıllarını yakalamaya çalışmak için piyonlarla, taşeronlarla çalışmak değil, gerçek müteahhitlerle hesaplaşmak için daha çok mücadele etmek gerekiyor.''

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, BBP'nin yeni yönetim kurulu üyelerine ''hayırlı olsun'' dileğinde bulunmak amacıyla partiye ziyarette bulunduklarını söyledi. Memur-Sen'in üye sayısının 200 bini aştığını bildiren Aksu, bir iki yıl içinde en büyük sivil toplum hareketi olacaklarını iddia etti.

DANIŞTAY'DAKİ SALDIRI

Yazıcıoğlu, bir gazetecinin, Danıştay'daki saldırıya ilişkin sorusu üzerine, saldırıyı tek başına ele almanın mümkün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Bunu belli bir süredir Türkiye'de yaşanan, 'Kürt sorunu vardır' kavramından, Şemdinli olayı sonrası Güneydoğu ve İstanbul sokaklarında yaşadığımız kalkışma hareketlerinden ve en son Danıştay olayına kadar,hepsinin bir bütünün parçaları olduğunu düşünüyorum. Yani aklına esip, gelip Danıştay binasına girerek, eylem yapan birisi olduğu kanaatinde değilim.''

Günün Önemli Haberleri