AKPye bomba siparişle gelmiş

Abone ol

Polis yoğun biçimde sürdüğü AK Parti'deki bombanın esrarını çözdü. Bomba AK Parti'ye kargo ile gelmiş. Sipariş ise bakın nasıl verilmiş.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına düzenlenen saldırının ayrıntıları belli oldu. Bombanın binada çalışan bir güvenlik görevlisinin internetten verdiği cep telefonu ile geldiği anlaşıldı.

AK Parti İstanbul il binasına önceki gün düzenlenen bombalı saldırının 'kargocu' görünümlü tek kişi tarafından gerçekleştirildiği kesinleşti. Hain saldırıyı PKK'ya bağlı olduğu belirtilen ve kendisine Devrimci Karargah adını veren terör örgütü üstlendi. Güvenlik kamerasıyla tespit edilen eylemcinin parti binasına bir kargo şirketinin elemanıymış gibi girdiği tespit edildi.

KARGOCU 20-25 YAŞINDA

Kayıtlardan yola çıkan polis, saldırganın 20-25 yaşlarında olduğunu belirledi. Boru tipi bomba kullanılarak gerçekleştirilen eylemin uygulayıcısını yakalamak için geniş çaplı arama başlatıldı. Bu çerçevede bir doğalgaz firmasında çalıştığı belirlenen İ.Ş. isimli şahıs gözaltına alındı. Şüphelinin patlamadan 2 saat önce binaya geldiği ve bir paket bıraktığı tespit edildi. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alınan İ.Ş.'nin, aranan kişi olup olmadığı araştırılıyor.

BOMBA CEP TELEFONU SİPARİŞİYLE GELDİ

Bombalı paketin parti binasına nasıl girdiği de netleşti.  Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti:

Saat 13.30'da kurye, AKP özel güvenlik görevlisi Hayati Eryılmaz adına bir paket getirdi. Eryılmaz, birkaç gün önce internetten cep telefonu siparişi vermişti. Eryılmaz, o gün izinliydi. Durumdan haberdar olan arkadaşları paketi aldı. Polisler kuryenin üzerini aradı ama temiz çıktı. Beyaz poşet içindeki paket x-ray'dan geçirildi, ancak ikaz vermedi. Poşetten çıkarılıp ikinci kez geçirilmesine rağmen yine sinyal vermedi. Eryılmaz'a verilmek üzere danışmadaki masanın altına bırakılan paketteki zaman ayarlı bomba 14.45'te patladı.

Eryılmaz, bombalı paketin kendisi adına geldiğini doğruladı: "İnternetten cep telefonu siparişi vermiştim. Bu olay benim üzerimden nasıl oldu anlamadım." Eryılmaz, olay sabahı binadan ayrıldığını söyledi.
Günün Önemli Haberleri