AKP'li Fırat'tan MHP'lilere hakaret

Abone ol

Hızını alamayan Fırat, Kıbrıs'a giderek olay çıkaran MHP'lilere yönelik ağır ifadeler kullandı.

AKP`li Mir Dengir Fırat, Kıbrıs`ta olaylara karışan MHP`liler hakkında çok sert eleştilerde bulundu: `Bunun adı ne milliyetçilik ne de vatanseverlik. Olsa olsa serserilik...` Fırat, Bahçeli ve Denktaş`a da ateş püskürdü.

Fırat, KKTC`ye giderek propaganda yapanların, referandum sonrasında söylediklerinin dışında bir sonuç çıktığı takdirde görevlerini bırakmaları gerektiğini ifade ederek, ``Bunun Denktaş için de geçerli olması lazım, öyle olması kanısındayım`` dedi.

Fırat, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, KKTC`de referanduma doğru yaklaşıldığını ve bu konuda herkesin söyleyeceğini söylediğini, ``eteğindeki taşı döktüğünü`` belirtti.

Kıbrıs`ta söylenmesi gereken bir çok şeyin Türkiye`de iç politika meselesi yapılarak dile getirildiğini belirten Fırat, şunları kaydetti: ``(Evet) ve (hayır) konusunda KKTC vatandaşlarının ve Güney Rum kesiminin iradesini beklemekten başka, çıkacak sonuca saygı göstermekten başka yapılacak bir şey yoktur. Fakat maalesef Türkiye`deki bazı siyasiler ve siyasi partiler doğrudan doğruya, bağımsız kabul ettiğimiz, ona saygı göstermek zorunda olduğumuz KKTC içerisinde bu yapılacak referandumda bir taraf olarak propaganda yaptıklarını üzülerek müşahede ediyoruz.

Yetki alanına girmediği halde doğrudan müspet veya menfi bir propagandanın içerisine giren siyasiler, çıkacak sonucun gereklerini yerine getirmek durumundadırlar. Oraya giderek bu propagandayı (evet) ya da (hayır) şeklinde yapanlar, yarın kendi söylediklerinin dışında bir sonuç çıktığı takdirde görevlerinde durmamaları gerekir. Bu, 3 kasım seçimlerinden önce olduğu gibi (biz mağlup olduk bu görevi yürütmememiz gerekir) deyip, bir hafta sonra unutturulacak şekilde olmamalıdır. Hele birilerinin bir şeyler adına gidip oradaki vatandaşları rahatsız etmesini, saldırılmasını, bazı vatandaşları döverek hastanelik etmesini, araçlarını tahrip etmesini şiddetle kınıyoruz. Bunu hiçbir değer yargısı içerisine sığdırılamayacağı kanaatindeyiz. Bunun adına ne milliyetçilik ne de vatanseverlik denilebilir. Olsa olsa buna serserilik yapılıyor denilebilir. Bunu yapan ve yaptıranları da Türk milleti gerekli şekilde bundan sonraki seçimde değerlendirecektir.``

Günün Önemli Haberleri