Akil adamlar listesi belli oldu

Abone ol

Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ çok konuşulan akil adamlar listesini belli olduğunu açıkladı

Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ , son dönemin en çok konuşulan konularından 'Akil Adamlar ' listesine ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, "7 kişilik 7 komisyon oluşturuldu. Toplam 49 kişi, onlar kendilerini biliyor" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "akil insanlar" komisyonu ile ilgili bir soru üzerine, "Zannedersem, bu konuyla alakalı bu hafta içerisinde kamuoyunun bilgisi olacak sonuçlar ortaya çıkacaktır" dedi.

ERDOĞAN'LA MUHATTAP OLACAKLAR 

Akil insanların konferans, seminer gibi Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde çalışmalar yürüteceğini belirten Bozdağ, söz konusu grubun başkanlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile muhatap olacaklarını söyledi.

Bozdağ, "Akil insanlar bu anlamda kendilerine verilen görevi umuyorum ki milletimizin tamamını kucaklayacak şekilde bütün coğrafi bölgelerimizde başarıyla yerine getireceklerdir. Muhtemelen bu hafta içerisinde kamuoyu bunları net şekilde görme imkanı bulacaktır" dedi.

ANAYASADA TÜRK KELİMESİ 

Geçen hafta anayasa çalışmalarına ilişkin yaklaşık 300 akademisyenin imzaladığı bildiriyle ilgili bir soru üzerine Bozdağ, anayasadan Türk kelimesini çıkarmak isteyen kimse olmadığını belirtti. "Bu bir çarpıtmadır" diyen Bozdağ, anayasada Türk kelimesinin pek çok yerde geçtiğini, konuşulan şeyin vatandaşlık tanımıyla ilgili olduğunu belirtti. Bozdağ, şöyle devam etti:

"Biz vatandaşlık tanımını daha önce de söyledik; Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu anlayış Türklüğü, Türk kavramını daha doğrusu, anayasadan çıkarmak anlamına gelmez. Bu fevkalade büyük bir çarpıtmadır. Çünkü anayasanın başkaca maddelerini bugünkü anayasada olduğu gibi yeni anayasanın başkaca maddelerinde de zaten bu kavram olacaktır, vardır da. Ama maalesef birileri 'Anayasanın hiçbir yerinde Türk kelimesi geçmeyecek, bunlar bunu silecek yok edecek' şeklinde büyük bir çarpıtma, karalama kampanyası yapıyorlar. Biz bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Bizim söylediğimiz şey vatandaşlık tanımını doğru yapmak. Vatandaşlık tanımı bir etnisitenin tanımı değildir. Hukuki bir tanımdır. Dolayısıyla hukuki bir tanımı da hukukun gereklerine göre yapmamız lazım. Bir etnisite tanımı yapmıyoruz vatandaşlıkta. Sadece vatandaşlığın tanımı neyse onu yapıyoruz."

 

Günün Önemli Haberleri