Akhisar'da çevre harekatı

Abone ol

Akhisar ilçesinde ambalaj atıklarının geri dönüşümü için belirlenen pilot mahallede çalışmalar başladı.

Akhisar Belediye Meclisi'nin 2 Nisan 2010 tarihinde yaptığı toplantıda, ambalaj atıklarının ayrı toplanması hakkında lisanslı firma ile protokol yapılması kararı alınmıştı.

Akhisar'da faaliyetini sürdüren ve Çevre Bakanlığı'ndan lisansını alan Canerler Toplama Ayırma ve Geri Dönüşüm firması ile yapılan protokol gereği ilk etapta Hürriyet Mahallesi pilot bölge seçilerek çalışmalara başlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Adnan Selvi, “Pilot bölge çalışmasında konutlarda bilgilendirme çalışmaları Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri ile birlikte sürdürülmektedir. Mayıs ayı içerisinde 5 bin konut ziyaret edilerek konutlarda çıkan atıklardan plastik, kağıt, metal kutular, cam atıkların ayrı toplanması amacıyla broşür ve mavi poşet dağıtımı yapılmaktadır. Hürriyet Mahallesi 224 sokak, 400 sokak ve sitelerin bulunduğu kısımlara ambalaj kumbaraları yerleştirilmiştir. Geri dönüşüme giden bir ton kağıt ile 17 yetişkin ağacı kurtardığımızı, plastik, cam ve metal atıkların geri dönüşümü ile yüzde 95 enerji tasarrufu yapıldığını unutmayalım” dedi.

Günün Önemli Haberleri