AK Partiye siz ne yaptınız? sorusu

Abone ol

Milletin Ak Parti'yi kuralları değiştirsin diye iktidara getirdiğini söyleyen Yazıcıoğlu peki siz ne yaptınız diye sordu ve ekledi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bu toplum enayi olmadığını bunlara da gösterecek, dünküleri nasıl yerlerde süründürdüyse, şimdi sıra bu aldatmacılara da gelecek'' dedi.

Yazıcıoğlu, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında, milletin, her şeye rağmen, en olumsuz şartlar altında bile demokrasiden ödün vermeden sorunlarını çözme becerisini göstermek zorunda olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, geçen iktidarların siyasi partiler yasasında, seçim yasasında, dokunulmazlık konusunda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili hiçbir düzenleme yapmadığını, mevcut hukuka alıştıklarını, bu alışkanlıklarıyla siyaset yaptıklarını belirtti.

''Daha sonra millet, (Anayasa'yı değiştirecek kadar bir güçle iktidar çıkaralım da şu temel sorunlara bir çözüm üretsin) dedi'' diyen Yazıcıoğlu, AK Parti'nin yeni kurulmuş bir siyasi parti olarak; her şeyin yenileneceğini, Türkiye'nin büyük bir değişim yaşayacağını ifade ederek yola çıktığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Ülkenin temel sorunlarına keskin çözümler getireceklerini ifade ederek iş başına geldiler. Geldikten bu tarafa neyi yaptılar diye düşündüğümüz zaman, sadece polemik yapmışlar, sadece gerilim üretmişler. Temel demokratik sorunların daha da derinleşmesine sebep olmuşlardır.''

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Yazıcıoğlu, yıllarca iktidarda olanların hiç dokunmadıkları, değiştirmeye teşebbüs bile etmedikleri yasaları gerekçe göstererek bugün TBMM'nin Cumhurbaşkanı seçemeyeceğini söylediğini, bugün iktidarda olanların ise ''Efendim siz bu kuralı koydunuz, tam maçın ortasında kural değiştirilir mi? Bu haksızlıktır ve ben enayi miyim, ben de bu fırsatı değerlendiririm, elimdeki imkanı kullanırım'' dediğini savundu.

Yazıcıoğlu, şunları anlattı: ''Sayın Erdoğan, zaten bu kuralları değiştir diye seni hakem sahaya çıkardı. Bu millet bu kadar yüksek bir oyu, 'bu kuralları değiştir' diye getirdi, değiştirmeyeceksen, hiçbir şey yapmayacaksan niye geldin? Niye orada oturuyorsun? Dönüp millete diyor ki 'Anayasa'yı değiştireceğim ama bana imkan vermiyorlar, fırsat vermiyorlar'. Millet verdi bu fırsatı. 365 milletvekili verdi, değiştir anayasayı. TBMM'nin Anayasa değiştirmesi için önünde hiçbir engel yoktur. Bu noktada millete yalan söylemeyelim ayıptır. İşte bunları yapmadıkları için şimdi Cumhurbaşkanı kim olacak diye loto toto oynuyor toplum artık.''


RÜZGARLA GELEN FIRTINAYLA GİDECEK

Yazıcıoğlu, iktidara, çiftçiyi, işçiyi, emekliyi ne yaptıklarını, dar gelirliye ne verdikleri sorulduğunda, ''Öncekiler daha mı iyiydi, Oraya mı döneceksiniz?'' dediğini, belirterek, şöyle devam etti:

''Peki Anayasayı ne yaptın,(öncekiler niye değiştirmedi) diyor. Niye demokratikleşmiyorsun? (Öncekiler niye yapmadı?) diyor. (Ben enayi miyim?) diyor. Ben de fırsatı geçirdim, ben de kullanırım. Bu toplum da enayi olmadığını bunlara da gösterecek, dünküleri nasıl yerlerde süründürdüyse, şimdi sıra bu aldatmacılara da gelecek. Evet rüzgarla gelenler fırtınayla gidecek. Alternatifsizlik demek millete hakaret demektir. Alternatifsizlik ancak diktatörlüklerde olur.''

Günün Önemli Haberleri