AK Parti'liler KCK'dan ricacı oldu!
Abone olBDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan tartışma yaratacak iddialar...
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyarbakır'da görülen KCK/TM davasına ilişkin yaptığı yorum, siyaset sahnesinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek.
Demirtaş'ın iddialarına göre, AK Parti'den önemli isimlerin KCK davasında yargılanan kişilerden çeşitli ricalarda bulundu ve bu bölümler davanın iddianamesinden çıkarıldı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da görülen KCK/TM ana davasında dinleme kayıtlarının büyük bölümünün Kürtçe olduğunu ve bunların yanlış tercüme edildiğini, konuşmaların da 'seçmece' olduğunu ileri sürdü.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 104'ü tutuklu, 152 sanığın yargılandığı PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birlği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasının Diyarbakır'da dün görülen 29'uncu duruşmasını izledi. Davayla ilgili düşüncelerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'den paylaştan Demirtaş, KCK iddianamesinin hukuk rezaleti olduğunu ve savcıların önüne konulan dinleme kayıtlarının seçmece olduğunu iddia ettii. Demirtaş, dinlemeye takılan konuşmaların önemli bölümünün Kürtçe olduğunu, bunların Kürtçe bilen polisler tarafından Türkçe çevirisinin yapılıp dosyaya konulduğunu söyledi. Demirtaş, çevirilerin çoğunun yanlış ve seçmece olduğunu ileri sürerken, "Eğer öyle olmasaydı bazı KCK sanıklarının Bakan, Vali, Başsavcı ve AKP vekilleri ile yaptıkları görüşmelerin kayıtları da dosyada olmalıydı. Çünkü, o görüşmelerde de iddianamedekine benzer şeyler konuşulmuştur" dedi.
AKP'LİLERİN ADI YOK
Demirtaş, şunları yazdı.
"Devlet ve AKP yetkililerinden hiç birinin adı dosyada yoktur, ilginçtir ve hukuk rezaletidir. AKP'nin çok önemli isimleri bugün yargılanan kişilerle çok önemli konuları görüşmüş ve ricacı olmuşlardır, dosyada neden bunlar yok? Dinleme kayıtlarının tamamı dosyada olmadığı ve çeviriler de yetersiz olduğu için iddianame BDP karşıtı siyasi bir kağıt parçası olmuş. KCK davasının umut verici tek yönü, yargılananlar son derece gururlu, yargılayanlar utangaç bir tavırla duruyorlar duruşma salonunda."