AK Partili Işık'tan OHAL yorumu

Abone ol

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, birtakım çevrelerin baskılarına rağmen OHAL'i uygulamak istemediklerini söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ''Bir takım çevreler Türkiye'de tekrar olağanüstü hal uygulamasına gidilmesi için elindeki tüm imkanları zorluyor'' dedi.

Işık, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' toplantısına katılmak üzere Muş'a geldi.

Işık'ı Muş Havaalanı'nda Belediye Başkanı Necmettin Dede, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem ve partililer karşıladı. 

Hava alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, Muş'un da aralarında bulunduğu 14 ilden sorumlu olduğunu belirterek, ''Muş'ta sivil toplum kuruluşları ve teşkilatlarımızla bir araya gelip Anayasa değişiklik paketinin ne getirdiğini ve demokratik açılım süreciyle ilgili hangi noktada bulunduğumuzla ilgili bir konuşma yapacağız'' dedi.

Işık, BDP'nin ''Demokratik Özerklik'' projesiyle ilgili olarak da ''Türkiye anayasal bir devlettir. Herkesin anayasaya ve yasalara bağlı olma zorunluluğu vardır. Hiç kimsenin anayasayı ve yasaları zorlama hakkının olmadığını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Bir takım kesimlerin bölgede olağanüstü hal ilan edilmesi için MHP ile işbirliği içerisinde olduğunu savunan Işık, şöyle devam etti:

''OHAL'in bu bölgeye hiçbir faydası olmadığını, aksine bu bölgede terörle hiçbir şekilde ilişkisi olmayan, teröre uzaktan yakından bulaşmayan milyonlarca insanımızı nasıl mağdur ettiğini biz çok iyi biliyoruz. Olağanüstü hal gibi bir uygulamaya geri dönülmesini asla biz düşünmeyiz, düşünemeyiz. Ama görüyoruz ki bir takım çevreler olağanüstü hal ilan edilsin diye MHP ile işbirliği de yapmıyor değil. Son dönemdeki terör olaylarını bu şekilde yorumlamak lazım. Bir takım çevreler Türkiye'de tekrar bir olağanüstü hal uygulamasına gidilmesi için elindeki tüm imkanları zorluyor. Biz AK Parti iktidarı olarak kesin kararlıyız. Olağanüstü hali bölgede tekrar uygulamak istemiyoruz.''

Işık daha sonra ''Türkiye Buluşmaları'' toplantısına katılmak üzere Muş Kültür Merkezi'ne geçti.

Günün Önemli Haberleri