AK Partili başkanların hukukla başı dertte 

Abone ol

Mersin'e bağlı ilçe ve belde belediye başkanlarından iktidar partisine mensup bazı isimler eski ve yeni görevleri ile ilgili yargı kıskacında.

İNTERNETHABER
ANKARA-
Mersin’e bağlı ilçe ve belde belediye başkanlıklarının yarısından fazlası MHP’li Ancak birkaç belediye başkanlığı kazanabilen iktidar partisine mensup belediye başkanlarının ve önceki dönemde görev yapan bazı eski başkanların başı hukukla dertte.

Mersin İli Erdemli ilçesi 2004-2009 dönemi Erdemli AKP’li Belediye Başkanı Musa Mutlu zimmetine para geçirmekten tutuklandı. Yerel seçimlerde bu belediye MHP’ye geçti. Ardından yeni belediye başkanının belediye borçlarının 30 kata yakın bir oranda arttığını ve görülen bir hizmet bulunmadığı yolundaki tespitleri ile incelemeler başlatıldı. Yeni başkanın arka arkaya yaptığı suç duyuruları sonrasında tespit edilen usulsüzlükler üzerine yargılama yapıldı. Yapılan yargılama sonucunda Mutlu, hüküm giydi ve zimmet suçlamasıyla cezaevine girdi.

Yine Mersin’in Silifke İlçesi Uzuncaburç Beldesi 2004-2009 Dönemi AKP’li Belediye Başkanı İshak Yılmaz da hüküm giydi ve cezaevine girdi. Ancak son duruşmada tahliye edildi ve dava, tutuksuz yargılama şeklinde sürüyor.

Mersin Mut İlçesi AKP’li Belediye Başkanı Murat Orhan Belediye Başkanı olmadan önce yürüttüğü İlçe Tarım Müdürlüğü görevi ile ilgili suçlamalarla karşı karşıya. O dönemde haksız yere kendisine ve çaycısına doğrudan gelir desteği sağladığı için soruşturma açıldı. Soruşturma sürüyor. Ancak çaycısı bu davadan dolayı geçen ay mahkum oldu ve cezaevine girdi. Zeytin yetişmeyecek bölgelere zeytin fidanı ekildiği, olmayan araziye destekleme verildiği gibi iddialar üzerine soruşturma açılmıştı. Başkanın eski çaycısı 32.000 TL haksız kazanç sağladığı için mahkum olurken Orhan, belediye başkanı seçildi. Orhan, hala kendisine yönelik suçlamalardan aklanmaya çalışıyor.

Günün Önemli Haberleri