AK Partiden Sezere yarım alkış

Abone ol

CHP'liler Sezer'in konuşmasının tamamını AK Partililer ise bazı bölümleri alkışladı.

Meclis, bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in konuşması ile 22'nci dönemin 5'inci yasama yılına başladı.

Sezer'in özelleştirme, 'irtica', 'laiklik', 'yasama dokunulmazlığı', 'yargı bağımsızlığı' ile ilgili sözleri CHP'lilerce, 'AB', 'terör', 'ordunun saygınlığı', 'Irak ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü', 'ulusal kimlik' ve 'Hıristiyan dünyası önderlerine' ilişkin sözleri ise hem CHP hem de AK Partililer tarafından alkışlandı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, irticanın, 'Türkiye'nin iç güvenliğine yönelik bir tehdit olduğunu ve Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana etkinliğini artırarak sürdüren bir tehlike' olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de irticai tehdidi yeterince algılamayanların özellikle son 20 yılda yaşanan olayları üst üste koyup birlikte değerlendirmesi, Türkiye'deki toplumsal ve bireysel yaşamın nereden nereye geldiğini iyi çözümlemesi gerekmektedir'' dedi.

Sezer'in bu sözleri CHP sıralarından büyük alkış aldı.

Sezer'in üstü kapalı Papa'ıy eleştirmesi de AK Parti milletvekillerinin büyük alşıkı aldı. Sezer konuşmasında Batı dünyasına ve hıristiyan önderlerine şu mesajı gönderdi:

''Orta Doğu'daki sorunların çözümsüz kalması, masum insanların yaşamına yönelik terörist eylemleri içbir biçimde haklı kılmaz. Bununla birlikte, çözümsüz kalan bu sorunları gerekçe edinen terörist eylemlerin İslam diniyle yan yana anılmasının da aynı ölçüde tehlikeli sonuçlar getirebileceği açıktır. Bu çerçevede, Hıristiyan dünyası önderlerinin, içinde bulunduğumuz bu duyarlı dönemde, farklı inanca sahip işilerin rencide olması sonucunu doğurabilecek beyan ve davranışlardan kaçınmaya özen göstermesi, kuşkusuz büyük önem taşımaktadır''

Günün Önemli Haberleri