AK Parti'den o gazetecilere soğuk duş!

Abone ol

AK Parti'nin gazeteci aday adayları arasında en çok dikkat çekenlerden isimlerden biri Halime Kökçe liste dışı kaldı.

AK Parti aday adayları arasında pek çok gazeteci de vardı. AK Parti'den aday olmak için görevlerinden ayrılan 7 rektörden 6'sı ise liste dışı kaldı. Bu isimler rektörlük görevlerine deri dönemeyecek.

Ancak bu gazetecilerin pek azı kendisine listede yer buldu. AK Parti'den aday olan gazeteciler arasında, Kabataş saldırısını sosyal medyadan ilk duyuran isim de, AA'nın eski genel müdürü de, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan gazeteci de listeye giremedi.

İşte o isimler;

HALİME KÖKÇE- KABATAŞ'I İLK O YAZMIŞTI, LİSTE DIŞI KALDI

AK Parti'nin gazeteci aday adayları arasında en çok dikkat çekenlerden isimlerden biri Halime Kökçe idi. Kökçe, Kabataş'ta saldırı iddiasını sosyal medyada ilk gündeme getiren isim olarak adını duyurdu. Kökçe'nin Kabataş saldırısı tweetlerinin ardından, konu gündeme geldi. Kökçe'nin tweetinden sonra saldırıya uğradığını iddia eden kadınla ilk röportajlar yapıldı. Saldırı görüntülerinin olduğu öne sürüldü. Ancak polisin tüm aramalarına rağmen, Kabataş'ta öyle bir saldırının görüntüleri hiç ortaya çıkmadı.

AA'NIN ESKİ PATRONU KEMAL ÖZTÜRK DE LİSTEYE GİREMEDİ

Kemal Öztürk de AK Parti'nin gazeteci aday adayları içindeydi. Ancak listeye giremedi. 
Öztürk'ün adı ilk olarak Bülent Arınç'ın TBMM Başkanlığı döneminde, onun basın danışmanı olarak duyulmuştu. Öztürk, bu görevin ardından, Başbakanlığı döneminde bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaptı.

Kısa süren Başbakanlık basın danışmanlığının ardından da, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Genel Müdürlük döneminde, hükümet yanlısı yayınlar nedeniyle eleştirildi. Ancak ismi en çok, AA hisselerinin bir bölümünü üzerine geçirdiği iddialarıyla gündeme geldi.

AK PARTİ KURUCUSU AYŞE BÖHÜRLER DE LİSTE DIŞI

AK Parti'de milletvekili adaylığı için başvuran bir başka isim ise, parti kurucuları arasında da yer alan Ayşe Böhürler oldu. AK Parti'nin MKYK'sında da görev yapan Böhürler için, "baş örtülü olduğu için ilk üç dönemde vekil olmadığı" konuşuluyordu.

TBMM'deki başörtüsü yasağının kalkmasının ardına denk düşen bu ilk seçimde aday olan Böhürler, listeye giremedi. Böhürler'in adı da, AK Parti MKYK'sında görev yaptığı dönemde TRT'ye yaptığı programlardan aldığı yüksek miktarlardaki telif ücretleri ile gündeme gelmişti.

7 REKTÖR ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ, 6'SI LİSTEYE GİRMEDİ...

7 Haziran seçimlerine milletvekili olmak konusunda, üniversite rektörlerinden de talep yüksekti. AK Parti'den aday olabilmek için 7 rektör görevlerinden istifa etti. Ancak sadece biri AK Parti listesinde kendine yer buldu.

AK Parti'den aday olmak için rektörlük görevinden istifa eden isimler şöyle;

-İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet - Listeye giremedi.
-Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ünsal Ban- listeye giremedi
-Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç- listeye giremedi
-Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu- listeye giremedi
-Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz- listeye giremedi
-Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal- Listeye giremedi.

LİSTEYE GİREN İSİM: GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

AK Parti Listesine sadece, aday olmak için görevinden istifa eden Galatasaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga girebildi. Tolga, AK Parti İstanbul 2. Bölge 6. sıradan aday gösterildi.

İSTİFA EDEN REKTÖRLER, REKTÖRLÜK GÖREVİNE GERİ DÖNEMİYOR

Aday olmak için istifa eden rektörler, üniversiteye geri dönebiliyorlar. Ancak bıraktıkları idari görevlere otomatik olarak geri dönemiyorlar.

Nitekim, aday olmak için istifa eden rektörlerin yerlerine de, Türk Hava Kurumu Üniversitesi hariç, atamalar yapıldı bile.

İKİ GÜÇLÜ BÜROKRAT DA AK PARTİ LİSTESİNE GİREMEDİ

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer bulamayan iki isim dikkat çekti. Yadigar Gökalp ve Süleyman Karaman.

Bürokrasinin en üst düzey kadın yöneticilerinden olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından milletvekili olmak için istifa eden Yadigar Gökalp, listede yer bulamadı.

Ulaştırma eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın uzun yıllar birlikte çalıştığı, çocukluk arkadaşı TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da 7 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili olmak üzere istifa eden isimler arasındaydı. Erzincan'dan adaylığına kesin gözüyle bakılan Süleyman Karaman da listeye giremeyen isimlerden biri oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Erdoğan’ın başkanlığı döneminde, 1994’'te İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev  yapan Karaman, AK Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılında TCDD Genel Müdürü olmuştu.

Karaman'ın genel müdürlüğü döneminde iki büyük tren kazası yaşanmıştı. Sakarya Pamukova'da Temmuz 2004'te meydana gelen hızlandırılmış tren kazasında 41 kişi yaşamını yitirmişti. 2008'de Kütahya'da meydana gelen tren kazasında ise 9 kişi yaşamını yitirmiş; 37 kişi yaralanmıştı. 
 
Yadigar Gökalp ve Süleyman Karaman’ın bürokrasideki koltuklarına geri dönüp dönmeyecekleri merak ediliyor. 
 
AMCA KALDI, YEĞEN GİREMEDİ
 
Siyasete girmek için bürokratlık koltuğunu bırakmak isteyen bir başka önemli isim de halen AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın kardeşinin oğlu Osman İyimaya oldu.

Osman İyimaya, siyasete girmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinden istifa etmişti. Ancak 'akraba' durumundan Osman İyimaya listede yer bulamazken, amca Ahmet İyimaya Ankara 2.bölge ikinci sıraya adını yazdırdı. 
 
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığından AK Parti'den vekil olmak için istifa eden Prof.Dr. Seçil Özkan da listelerde kendine yer bulamayan isimlerden oldu. 
 
BÜROKRATLIKTAN BAKANLIĞA MI?

AK Parti iktidarının en önemli ekonomi bürokratları arasında yer alan ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığından vekil olmak için istifa eden Naci Ağbal, Bayburt 1.sıradan aday gösterildi. Şimdiden Ağbal’ın olası AK Parti iktidarında ekonomiyle ilgili bir bakanlığa getirileceği konuşuluyor.

BORSA BAŞKANLIĞINDAN MECLİS’E

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığından Borsa İstanbul Başkanlığına getirilen İbrahim Turhan, seçim için istifa eden önemli bürokratlardan biriydi. AK Parti İzmir 2.bölge 1.sıradan milletvekili adayı olan Turhan’ın olası AK Parti iktidarında kabinede olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

GÜMRÜK MÜSTEŞARI, KONYA’DAN GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan vekil olmak için istifa eden Ziya Altunyaldız, AK Parti Konya 4.sıradan aday gösterildi. Altunyaldız’ın da vekilliği garanti görülüyor.

ERHAN USTA MHP VEKİLİ OLUYOR

AK Parti hükümetleri döneminde Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığı’nda üst düzey bürokrat olan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yakın çalışan Erhan Usta, müsteşar yardımcılığından vekillik için istifa etmişti. MHP’den davet alan Usta, Samsun birinci sıradan aday gösterildi. 
 
DURMUŞ YILMAZ UŞAK’TAN

Dünyanın en iyi merkez bankası başkanları arasına adını yazdıran, Cumhurbaşkanı Gül'ün danışmanlığını yapan, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘yüksek faiz’ tartışmasına giren Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın siyaset için tercihi MHP oldu. Memleketi Uşak’ta siyasete girip girmeme ve hangi partiden girmesi gerektiği yönünde anket yaptıran Durmuş Yılmaz, Ankara’dan vekil olmak istese de adı Uşak 1.sıraya yazıldı. 
 
500 BÜROKRAT İSTİFA ETTİ

7 Haziran seçimleri için kamuda 500 bürokratın istifa ettiği tahmin edilirken, hayal kırıklığı yaşayanlar da çok oldu. Bunlar arasında Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım döneminde Müsteşar olan Habib Soluk, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Kırşan adaylık listesinde kendilerine yer bulamayan isimler olarak dikkat çekti. 
 
Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı görevlerinde bulunan bir süredir Başbakanlık Müşavirliği yapan Emin Zararsız ise AK Parti Ankara 1.bölge 9.sırada yer bulabildi. Zararsız'ın sırasının vekillik için 'zor' olduğu yorumu yapıldı.

Günün Önemli Haberleri