AK Parti'de 13 yıl aradan sonra sürpriz gelişme

Abone ol

Denizli milletvekili adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, kurucusu olduğu AK Parti'den ilk kez aday oldu. Ramazanoğlu adaylığı ve yaşadığı süreçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin kurucularından Denizli milletvekili adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte ilk kez 1 Kasım seçimleri için milletvekili adayı gösterilmesini, "başörtüsü mücadelesinin taçlanması" olarak gördüğünü söyledi.

AK Parti'nin kuruluşundan hemen sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı  tarafından "milletvekilliğine seçilme yeterliliği bulunmayan Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın kurucu üye olamayacağı ve başörtülü 6 kurucunun milletvekili  seçilme yeterliliğine sahip bulunmadıklarından kurucu üyelikten çıkarılması"  yönünde Anayasa Mahkemesine başvurulan kadınlardan biri olan Ramazanoğlu, ilk  defa milletvekili adayı oldu.

AK PARTİ'NİN KURUCULARINDAN

AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan, Genel Başkan Danışmanlığı ve  MKYK üyeliği de yapan Ramazanoğlu, önemli bölümü başörtüsü mücadelesiyle geçen  siyasi hayatı hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

FARKLI NOKTALARDA GÖREV ALDI

Denizli'deki eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde  eğitimine devam ettiğini, Anadolu'nun farklı noktalarında görev yaptıktan sonra  İsviçre'deki Bern Üniversitesi Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi'nde radyoloji  ihtisasını tamamladığını dile getiren Ramazanoğlu, Türkiye'ye döndükten sonra radyolog uzman doktor olarak çeşitli hastanelerde görev yapmaya devam ettiğini  belirtti.



BAŞÖRTÜMDEN DOLAYI SAVUNMA VERDİM

Ramazanoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesinde görev yaptığı sırada, 28  Şubat sürecini yaşadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
 
"28 Şubat sürecinde bir gün başhekim bey, benden savunmamı istedi. Ben  de niye savunma vereceğimi kendilerine sordum, 'Bir sıkıntı mı oldu, hastalarla ilgili bir şikayet mi oldu?' diye. 'Hayır' dedi, 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne  aykırı davranmaktan dolayı savunmanızı istiyoruz'. Ben o anda savunma yerine  istifamı verdim. Çünkü kılık kıyafetim benim inancımın gereğiydi. Özgür ve  demokrat bir Türkiye'nin mücadelesi veriyorduk. Bu mücadelede biz haklarımızı  bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık."

AK PARTİ'NİN ÇEKİRDEK KADROSUNDAYDI

İstifa ettikten sonra mesleğini özel sektörde devam ettirdiğini ve  başörtüsü mücadelesini siyasi alana taşımaya karar verdiğini söyleyen Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Pınarhisar Cezaevi'nden  çıktığı dönemde oluşan harekete "bu çorbada benim de bir tuzum olsun, bir çıkış  arayalım" düşüncesiyle dahil olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN YARIN AFYON'A GİDİYORUZ DEDİ 

Partinin kuruluş aşamasında oluşan Erdemliler Hareketi sürecindeki  istişarelere değinen Ramazanoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile aile dostluğumuz  vardı. 4 Ağustos 2001 tarihinde Afyon'da yapılan büyük istişare toplantısı  öncesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'Yarın Afyon'a gidiyoruz Sema Hanım, bir  parti kuruyoruz, sizin de bu partinin kurucusu olmanızı istiyoruz' demişti.  Arkasından 14 Ağustos 2001'de Bilkent Otel'de hem Türkiye'ye hem dünyaya yeni bir  partinin, yeni bir siyasi hareketin ilanı yapıldı. AK Parti'nin kurucu, çekirdek  kadrosundan biri de bendim. Tabii ki benim için aktif siyasi hayat o şekilde  başlamış oldu" dedi.

TRAVMA YAŞADIK

Parti kurulduktan 10 gün sonra Yargıtay Başsavcılığınca partisi  hakkında Anayasa Mahkemesine suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan  Ramazanoğlu, kapatma davasına gerekçe gösterilen 6 başörtülü kadın adaydan birisi olarak "travma" yaşadıklarını söyledi.
 
"Anayasal suç işleme gibi gerçekten çok ağır bir suçlamayla  karşılaşmıştık. Ama biz davamızdan asla tereddüt etmedik, dimdik durduk,  inandığımız yerde durduk" diyen Ramazanoğlu, Anayasa Mahkemesinin, Yargıtayın  ihtar talebinin reddine karar verdiğini ve AK Parti'nin icraatlarına devam  ettiğini anlattı.
 
''SANKİ ÜLKENİN ZENCİLERİYDİK''
 
 Başörtüsü probleminin yıllardır Türkiye'nin kanayan yarası olduğuna  dikkat çeken Ramazanoğlu, üniversitede, okulda, bürokraside ve siyasette  kendilerine yaşam hakkı tanınmadığını ifade etti.
 
 "Sanki ülkenin zencileriydik" diyen Ramazanoğlu, 2013 yılında 4 kadın  milletvekilinin hac dönüşü başlarını örterek Meclis'e girmesiyle bu konuda mesafe  alındığını belirtti. Ramazanoğlu, "İlk defa 7 Haziran'da başörtülü kadınlar aday  oldular. Benim için de 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olmam başörtüsü  mücadelemin taçlanmasıdır" diye konuştu.

13 YILDAN SONRA ADAY OLDU

Kurucu olduğu partide 13 yıl sonra milletvekilliği adayı olmasını  değerlendiren Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
 
"Sema Ramazaoğlu başörtülüydü ve başörtüsü ile Meclis'e girmesi mümkün  değildi. Başörtüsüyle Meclis'te, üniversitede kapılar bizim için açık kapılar  değildi. Biz mücadelemizi yine partimizin arka planında, bazı organlarında, kurumlarında ve mutfağında çalışarak, her daim sahada olarak sürdürdük. Ta ki  başörtüsü Meclis'te temsil edilmeye başladı, artık benim için de Meclis'in  kapılarının açıldığı an oldu."

İLK MİSYON, İLK AŞK, İLK HEYECAN

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı ciddi bir oy oranının tek  başına iktidara yeterli olmadığını, parti olarak milletin uyarısını dikkate  aldıklarını anlatan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 "Hem MKYK'nın hem MYK'nın şekillenmesinde ilk misyon, ilk aşk, ilk  heyecanı taşıyan ekibin bunun içerisinde olmasına dikkat edildi. Tabii ki bundan  önce hizmet eden arkadaşlarımız da bu aşkı, bu şevki taşıyordu ama demek ki arada  iyi gitmeyen şeyler oluşmuştu.

HALKTAN OLUMLU TEPKİ ALIYORUZ
 
 1 Kasım seçimleri için fabrika ayarlarına dönmek olarak da  tanımlanabilecek kurucu kadronun da içinde olduğu bir liste oluşturuldu.  Adaylarımız halktan çok olumlu bir tepkiler alıyor. Çok makul, halkın istekleri  ve AK Parti'nin ruhunu taşıma özellikleri gözetilmiş bir liste oldu."

Günün Önemli Haberleri