AK Parti tüzüğü değişiyor mu?
Abone olBaşbakan Yardımcısı Arınç, 3 dönemden fazla milletvekilliğini engelleyen AKP tüzüğünün değişebileceği sinyalini verdi.
Bülent Arınç'ın 2014 ve 2015 seçimleriyle ilgili sözleri Ankara kulislerini dalgalandırdı. Arınç'ın farklı anlamlar çıkarılabilecek sözleri tartışılıyor.
Arınç, önceki akşam Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan ''Basın Kulubü'' programında, ''2014'teki seçim, 2015'teki seçim hangi şartlarda cereyan eder, kim kalır, kim gider şartlar kimi gerektirir, onları o gün görürüz tahmin ediyorum'' diye konuşmuştu.
Arınç, siyasi hayatının yıllarca sürdüğünü belirterek, AK Parti tüzüğüne göre, 2014'te milletvekilliğinin sona ereceğini, daha sonra kendisine kendisine biraz zaman ayırma fırsatının olacağını söyledi.
DEĞİŞİKLİK OLACAKSA O KARAR VERİR
Arınç, parti tüzüğünün değişmesini arzu edip etmediğini sorulması üzerine de şu açıklamayı yapmıştı:
''En doğru karar budur, Genel Başkanımız, Başbakanımız, partinin geleceği açısından bunu uygun gördü şu ana kadar. Bunda bir değişiklik olacaksa da o karar verir. Ama ben artık 40 senedir şurasında veya burasında, bu siyasi hayatta yapabileceğim pek çok şeyi yaptım, söyleyebileceğim herşeyi söyledim. Eksisiyle artısıyla, hatasıyla, faziletiyle bu noktaya geldik, hamdolsun. AK Parti çok güçlü, bundan sonraki kadrolarımız da bu işi büyük bir başarıyla götürecek, ondan da eminim. Ama kim Cumhurbaşkanı olur kim onun yerine Başbakan olur, partiye genel başkan olur, hiç bunları düşünmüyorum. Aynen kendimle ilgili soruşturmayı düşünmediğim gibi.''
KİME NASİP OLUR BİLEMEYİZ
2014 yılında Cumhurbaşkanlığı, 2015 yılında genel seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, bu konuda bir tahmini olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:
''Bu konular görüşülecek konular değil, bir defa kader var, kader çizgisinde o gün kim olur, kime nasip olur bilemeyiz. Abdullah Gül Cumhurbaşkanımızı biz 27 Nisan 2007 günü de seçebilirdik, ama nasip değilmiş, 4 ay sonra nasip oldu. O gün bizim önümüze geçenler 'bu iş bitti' demişlerdi. Bu işin bitmediğini gördüler. Yani sosyal hayatta veya siyaset sosyolojisinde bu işler gelişmelere bağlıdır. O günü beklemek lazım. O gün de kim var kim kaldı, kim gitti bunu görmemiz lazım. Bir defa geçmiş bitti, geleceği bilmiyoruz, günümüzü değerlendirelim.''
ŞARTLAR KİMİ GEREKTİRİR O GÜN GÖRÜRÜZ
Kendilerine düşenin ''hükümet olarak güçlü olmak, iyi icraatlar yapmak, parti olarak güçlü olmak'' olduğunu belirten Arınç, önlerinde iki sene sonra mahalli seçimler olduğunu, amaçlarının mahalli seçimlerde başarılı olmak, belediye sayılarını artırmak olduğunu ifade etti. Arınç, ''2014'teki seçim, 2015'teki seçim hangi şartlarda cereyan eder, kim kalır, kim gider şartlar kimi gerektirir, onları o gün görürüz tahmin ediyorum'' dedi.
AK Parti'nin içinden AK Parti'ye alternatif bir parti çıkartılacağına dair iddiaların olduğunun belirtilmesi üzerine Arınç, bunların hiç bir ciddiliği olmadığını söyledi.
GÖVDE SAĞLAM
Geçmişte Refah Partisi'nin içinde, Fazilet Partisi'nin içinde bölmeye, parçalamaya çalışanların olduğunu, ama bunların o zamanlar çok küçük, çok lokal olarak yapıldığını anlatan Arınç, AK Parti döneminde de bunlara benzer örnekleri gördüklerini, ayrılanların ayrıldığını ancak gövdenin sağlam kaldığını belirtti.
Arınç, ''Bir güçlü iktidar partisinin, hele hele birilerinin hoşuna gitmeyen bir partinin, şu ya da bu sebeple içinden parçalanmaya çalışılması doğaldır. Önemli olan sizin nasıl ayakta kalabildiğiniz. Ben bu dönemdeki arkadaşlarımızın çok kaliteli, partinin umdelerini benimsemiş, Türkiye'nin geçirdiği eski demokrasi çelmelerinden veya başımıza gelenlerden ders almış insanlar olduğunu biliyorum. Bir oltanın ucundaki solucana kanıp da yolunu değiştirecek insan sayısı azdır'' diye konuştu