AK Parti seçimi kazanırken kaybetti

Abone ol

Burdur'un Yusufça Beldesi'nde pazar günü yapılan yerel seçimlerin analizi, çarpıcı sonuçları ortaya koydu...

2004'te yüzde 69 oy alan AK Parti, pazar günü yapılan seçimden birinci parti olarak çıkmasına rağmen önemli oranda seçmen kaybetti ve yüzde 46.7'de kaldı.

Yusufça'nın mahalle stütüsüyle girdiği 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise AK Parti yüzde 39 oranında oy almıştı. AK Parti, 29 Mart seçimlerine göre oy oranını yüzde 8 civarında artırdı.

2004'te sadece 5 oy (yüzde 0.38) alan Saadet Partisi ise pazar günü yapılan seçimde oy sayısını 356'ya yükselterek önemli bir çıkış yaptı ve yüzde 28 oranını yakaladı. 2004'te beldede seçime girmeyen CHP, pazar günkü seçimde 249 oy alarak sürpriz yaptı ve yüzde 20 ile üçüncü parti oldu.

AK Parti'den yeniden başkan seçilen Yılmaz Akkaş, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti adayı olarak yüzde 69 oy oranıyla başkan seçildiğini söyledi. Akkaş, oy kaybını '2004'te DYP'yle yarışıyorduk. Diğer adaylar göstermelikti. Güçlü adaylarla yarıştık o yüzden partimizin oyu bu kadar düştü' dedi.

Yılmaz Akkaş, 'Bu normal parti oyları değil, kişisel oylar. Geçen dönem karşımda tek aday vardı. Son seçimde 6 aday vardı. Herkes partisine oy verdi' dedi.

Akkaş, 'Düşüşte, açılımın etkisi var mı?' şeklindeki sorumuza da 'Açılımı bana sorma' karşılığını vermekle yetindi. Akkaş, 'Bağımsız belde belediyesi olarak en son 2004 Yerel Seçimleri'ne katıldık. Beldemiz Gölhisar'a bağlanınca 2009 Mart ayında sadece mahalle olarak oy kullandık. Açtığımız davayı kazanınca yeniden bağımsızlığımıza kavuştuk' diye konuştu.

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Akşam

Günün Önemli Haberleri