AK parti hırsından yapıyor!

Abone ol

Parti grubunda konuşan Baykal, AK Parti'yi hedef aldı. DSP ile birleşme konusunda ise önerilerini açıkladı;

CHP lideri Deniz Baykal'ın parti grubundaki gündeminde İzmir Mitingi, Cumhurbaşkanı seçimi ve DSP ile olan birleşme çalışmaları vardı. 

Meclis'ten geçen Anayasa değişikliği paketinin yeni parlamentoya bırakılması gerektiğini belirten Baykal, "Bu çok sıkıntılar yaratacak bir düzenleme. Alalacele yapılması, kızgınlık, hırstan, yenilmişlik duygusundan, bir miktar da kendi dünyalarındaki bir yarıştan kaynaklanıyor" dedi.

İKTİDAR DEMOGOJİ YAPIYOR
İktidar partisinin zorlama ve dayatma ile işi halletmeye çalıştığını savunan Baykal, "Demogojik çekişmeler ülkeye hiç bir yarar getirmez. İşi tadında tutmak lazım. Artık bu işi burada noktalayalım. Türkiye'yi germeyelim. Seçimden sonra gelecek yeni Meclis, ne gerekiyorsa onlar yapsın. Üçte iki çoğunluk yetmez. Uzlaşmak zorundasınız uzlaşmak. Bu deneyimi yaşadınız" diye seslendi.

BAYKAL VE AĞAR'A HELAL OLSUN

DSP ile işbirliği değil, birleşmeyi hayal ettiklerini belirten Baykal, buna örnek olarak da DYP ile Anavatan arasındaki bütünleşmeyi gösterdi. Baykal, "İnandırıcı, samimi, sonuç verecek olan budur. Merkez sağdaki iki partiyi kutluyorum. El ele verip tek çatı altında birleşmeyi her iki parti de içine sindirdiler. Helal olsun onlara, yürekten kutluyorum onları" dedi.

GÜVERCİNLİ ALTI OK

Kendilerinin de aynı birleşmeyi gerçekleştirmek istediklerini belirten Baykal, bunun için CHP'nin altı okunun yanına DSP'nin sembolü olan güvercini koymayı dahi düşündüklerini belirtti.

Baykal, "Biz öyle düşünüp CHP'yi sadece DSP ile değil Ecevit ile de birleştirmek isteriz. Ecevit'in siyasi ahlakının, siyasi yaklaşımının CHP'nin kimliği haline dönüşmesi için herşeyi yaparız. Gerekirse DSP'nin barış güvercinini altı okun yanına getirir onu da yerleştiririz dedik" diye konuştu.

DSP'NİN KARARI BEKLENİYOR

Bu önerilerine karşılık kardeş partileri DSP'nin aynı görüşte olmadığını gördüklerini belirten Baykal, buna rağmen işbirliğine de "evet" dediklerini söyledi.

Bu noktada bir pazarlık yaşanmadığını vurgulayan Baykal, "İki parti arasında yürüyen müzakere yoktur. O müzakare yapılmıştır. Şimdi onun parti kararı haline dönüşmesi gerekiyor. Biz onu yaptık.
Ben Sezer'in o mutabakatı partisine kabul ettirme çabasının başarıyla noktalanacağını düşünüyorum" dedi.

İzmir Mitingi'nde DSP lider Zeki Sezer ile kürsüye çıkamadıklarını hatırlatan Baykal, "Kürsünün karşısına geçip yerimi aldım. Oraya kim gelirse kucaklaşmaya hazır olarak. Bir görev ihmali içinde olduğumuzu kimse bize söyleyemez. Türkiye'nin bu ortamında CHP-DSP bütünleşmesini Türkiye'de hiç kimse benim kadar istiyor olamaz. Böyle bir işbirliği gerçekleşmezse hiç kimse de bundan dolayı benim kadar üzüntü duyuyor olamaz" dedi. //

Günün Önemli Haberleri