AK Parti HDP görüşmesinde gelişme

Abone ol

Koalisyon görüşmelerinde üçüncü tur başladı. AK Parti-HDP koalisyon görüşmesi sona erdi. AK Parti-HDP koalisyon görüşmesinin detayları haberimizde.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ arasında yapılacak olan koalisyon görüşmeleri için HDP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. 11.00'de başlayan koalisyon görüşmesi 1 saat 58 dakika sürdü.

Başbakan Davutoğlu, Kobani Olayları'ndan sonra ilk kez HDP ile görüştü. Görüşmede koalisyon görüşmelerinden çok çözüm sürecinin masaya yatırıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın görüşmesi saat 11.00'de başlamıştı.

Sivil plakalı araçla parti genel merkezine gelen Davutoğlu'nu HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder karşıladı.

Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra HDP Genel Merkezinin üçüncü katındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantı salonuna geçti.

DAVUTOĞLU'NA SÜRPRİZ HEDİYE

HDP Heyeti'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Diyarbakır yapımı 6 adet bakır kahve fincanı hediye edeceği öğrenildi.

AK PARTİ HDP KOALİSYON GÖRÜŞMESİNDEN ÖZEL KARELER (GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

AK PARTİ HEYETİ

AK Parti ile HDP arasında gerçekleştirilecek koalisyon görüşmesinde, AK Parti heyetinde yer alacak isimler belli oldu.

HDP ile görüşmede AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu yer aldı.

HDP HEYETİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak olan koalisyon görüşmesinde HDP heyeti ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, Zeynep Karaman ile HDP İmralı heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder bulundu.

İKİNCİ TURDA HDP GÖRÜŞMESİ OLMAYACAK

Bayram sonrasında başlayacak olan ikinci tur koalisyon görüşmelerinde ise AK Parti, HDP ile görüşme yapmayacak. Milletvekili seçimlerinin hemen ardından koalisyon hazırlıklarını başlatan Davutoğlu, ilk olarak muhtemel hükümet ortaklarının parti programlarını mercek altına alarak ortak hedeflerin tespiti için çalışma yaptırmıştı.

Günün Önemli Haberleri