AK Parti elini güçlendirdi

Abone ol

Gül’ün adaylığını değerlendiren siyaset bilimciler, sonucun AK Parti’nin genel seçimlerde elini güçlendirdiği yönünde..

Gül’ün adaylığını değerlendiren siyaset bilimciler, sonucun AK Parti’nin genel seçimlerde elini güçlendirdiği ve Hayrünissa Gül’ün türbanlı olmasının gerginlik yaratacağı görüşünde birleşti.

Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Işık Üniversitesi Rektörü

Gerilim ve karışıklığın çok fazla olacağını düşünmüyorum ama eşinin türbanı her zaman gündemde olacaktır. Çünkü eşinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Türkiye’yi dava etmesi unutulmamalı. Bunun toplumu yeni bir soruna ve gerilime sürükleyip sürüklemeyeceğini ise Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olduktan sonraki yöntemi belirleyecektir.

Emre Gönen, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
‘AK PARTİ PRESTİJİNİ ARTIRDI’


AK Parti bir çok konuda kazandı. Birincisi eşi türbanlı bir aday cumhurbaşkanlığına çok yakın. İkincisi bunun önünü kesmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürüttüğü 367 hukuki engeli tartışılacak, bu olabilir de olmayabilir de. Üçüncüsü, Erdoğan’ın kişisel prestiji çok arttı. Bu güne dek hep cumhurbaşkanlığı konuşuldu ancak o cumhurbaşkanlığını kabul etmediğini gösterdi. Yani neresinden bakarsanız bakın, son zamanlarda yıpranmış olan AK Parti, tek bir manevrayla prestijini artırdı ve seçimlerde elini çok güçlendirdi.”

Prof. Dr. Aydın Uğur, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü
‘SIKINTILAR DEVAM EDER’

Abdullah Gül’ün Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı döneminde mutedil bir üslubu vardı. Eşinin türbanlı olması bir sorun olma özelliğini devam ettirir ama mutedil üslubu nedeniyle Abdullah Gül’ün bir sürü sıkıntının aşılmasında doğru isim olduğunu söylemek mümkün.

Prof. Dr. Ahmet Naki Yücekök, Yeditepe Ünv. Kamu Yön. Böl. Bşk.
’GÜL, PARTİ İÇİ LİDERLİKTEN VAZGEÇTİ’

“Bu adaylığa şaşırdım, çünkü beklemiyordum. Gül’ün parti içerisinde daha iddialı ve daha ileriye dönük bir konumda kalma hesapları olduğunu ve parlamentoyu boşaltmayacağını düşünüyordum. Ama Gül’ün parti içi liderlik sorunun bir kenara bıraktığını söyleyebiliriz.

NTV
Günün Önemli Haberleri