Ailesini kürekle topladı

Abone ol

İsrail komandoları hastaneye baskın yapmıştı. O askerler geriye işte bu fotoğrafı bıraktı.

İsrail helikopterinden kaçan anne ile beş çocuğu tek tek vuruldu, cesetler kanlar içinde tarlaya serildi. 19 sivilin öldüğü katliamın fotoğrafları yıkım ve savaşın manzarasını ortaaya çıkardı.
     
Aile tek tek avlandı
Komandoları Hizbullah'ın hastanesi üzerine bırakan helikopterin gerillalarla çatışmaların bitmesini beklemek için yakındaki buğday tarlasına inmesi, buradaki Bedevi bir ailenin sonu oldu.
     
Bir görgü tanığı, İsrail helikopterinin inmesi karşısında dehşete düşen Bedevi ailenin çadırdan fırlayıp kaçmaya başladığını, İsrail askerlerinin de aile üyelerini tek tek vurup öldürdüğünü anlattı. Diğer çadırlardaki akrabalarla arkadaşları dışarı çıkmadıkları için hayatta kalırken, 40 yaşındaki anne Maha Şaban İssa ile yaşları üç-17 arasında değişen beş çocuğunun cesetleri kanlar içinde tarlaya serilmişti. Delik deşik bedenlerin en çok baş ve göğüs bölgelerine ateş edilmişti. Baba ile diğer iki çocukları ağır yaralanıp hastaneye kaldırılmıştı.
      
Oğlunun bacağını görünce...
Ağır bombardıman da, hastaneye bir km mesafedeki Cemaliye köyünde Belediye Başkanı Hüseyin Cemaleddin'in oğlu, erkek kardeşi ve diğer yakınlarının sonunu getirdi. Şafağın sökmesi ve operasyonun bitmesi yaklaşmışken bir arkadaşıyla telefonda konuşan Avad Cemaleddin, helikopterlerle bombardımanın kendilerinden uzakta olduğunu anlatıp "Biz güvendeyiz" diyordu ki, aniden hat kesildi. Sabah olunca yakınları koşup evlerine gitti. Kana'da bina enkazı altında kalanları hatırlayıp, dışarı fırlayan Cemaleddin'in 18 yaşındaki oğlu, kardeşi Avad, dört yeğenleri ve bir başka akrabanın paramparça cesetleri bahçeye saçılmıştı. Belediye Başkanı, kürekle ceset parçalarını toplarken sinir krizi geçirdi: "İşte bu oğlumun bacağı. Sporcuydu, tekvando yapardı." Ceset parçaları önünde ağlaşan kadınlardan biri, yabancı gazetecilere, "İsrail ahlaksız. Gelin de Bush'un suçlarının fotoğrafını çekin" diye bağırdı.

Savaş sürüyor... İsrail evleri arıyor, bombalıyor
İsrail savaş uçakları ve topçusunun dün gece Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a düzenledikleri saldırıda ölenlerin sayısının 5 olduğu bildirildi.
     

Filistinli hastane kaynakları, 26 kişinin de yaralandığı saldırıda ölenlerden birisinin çocuk olduğunu belirttiler. Bu kaynaklar, daha önce saldırıda bir İslami Cihad militanının öldüğünü açıklamışlardı.
     
İsrail askerlerinin 50'den fazla tank ve zırhlı personel taşıyıcısı ile Refah havaalanı yakınına ilerlediklerini ve evlerde arama yaptıklarını belirten görgü tanıkları, hava saldırısının silahlı Filistinlilerin İsrail tanklarına karşı ateş açtıkları sırada düzenlendiğini kaydettiler.
     
İsrail ordusundan yapılan açıklamada da İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nin güneyinde operasyon yaptıkları doğrulandı ve hava saldırısının roketli el bombalarıyla İsrail askerlerine saldırılması üzerine düzenlendiği ifade edildi.
     
İslami Cihad örgütünden yapılan açıklamada ise ölen ve yaralanan Filistinlilerin örgüt mensubu oldukları bildirildi.
     
İsrail ordusu, 25 Haziranda kaçırılan bir askerini bulmak ve topraklarına roket atılmasını engellemek gerekçeleriyle 28 Hazirandan bu yana Gazze Şeridi'nde operasyonlar düzenliyor. Bu operasyonlarda, 157 Filistinli ile bir İsrail askeri öldü.
     
Çatışmalarda 1 İsrail askeri öldü, 4 asker yaralandı
Lübnan'ın güneyinde, Hizbullah savaşçıları ile İsrail ordusu arasında meydana gelen çatışmalarda 1 İsrail askerinin öldüğü, 4 askerin yaralandığı bildirildi.
     
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, sözkonusu kayıpların Lübnan'ın güneyinde, İsrail sınırında yeralan, Ayt Aşşab köyündeki şiddetli çatışmalarda meydana geldiği belirtildi.
     
İsrail Ordu radyosunun haberinde, İsrail askerlerinin Hizbullah'ın kontrolündeki köye girmelerinin ardından başlayan şiddetli çatışmaların halen devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi

Günün Önemli Haberleri