Ahmet Türkün terörist değiliz isyanı!

Abone ol

Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında konuştu, birilerinin DTP'yi halkın gözünde terörist ilan etmeye çalıştığını söyledi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada partilerini hedef alan eylem planı olduğunu DTP'nin halkın gözünde terörist ilan edilmesi gibi eylem kararlarının olduğunu söyledi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Partimizi hedef alan eylem planıyla ilgili yarın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, 100'ü aşkın avukatla suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemde tartışılan ''toplumu biçimlendirme planı''nın, Kürtlerin yaşadığı bölgelerde halkı rahatsız edecek faaliyetlerin icrası ve DTP'nin terörist ilan edilmesi gibi eylem kararlarını içerdiğini iddia etti.

Söz konusu planın ''irtica eylem planı''ndan 2 yıl önce ortaya çıktığını belirten Türk, Hükümet'in, bu girişim karşısında sessiz kaldığını savundu.

Demokrasinin kazanması için her zaman mücadele edeceklerini ifade eden Türk, ''Partimizi hedef alan bu eylem planıyla ilgili olarak yarın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 100'ü aşkın avukatla suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Türk, gerek siyasi, gerek hukuki zeminde mücadelelerini sürdüreceklerini, Parlamento zemininde de bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Günün Önemli Haberleri