Ahmet Türk olayında fatura kesildi

Abone ol

Eski DTP lideri Türk'e Samsun'da yapılan saldırının yankıları sürüyor. Emniyette kelimenin tam anlamıyla deprem var!

Samsun'da saldırıya uğrayan Eski DTP lideri Ahmet Türk'e saldırı olayıyla ilgili soruşturma başlatan Samsun Valiliği, ilk faturayı Samsun Emniyeti'ne kesti. Bu arada Valilik'ten yapılan açıklamada Bakan Atalay'ın konuyla yakından ilgilendiği ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istediği belirtildi.

Samsun'da saldırıya uğrayan Eski DTP lideri Ahmet Türk'e olayında ihmalleri olduğu gerekçesiyle Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı ve şube müdürü görevden alındı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ün Samsun'da yumruklu saldırıya uğramasıyla ilgili olarak ''Valiliğimiz olarak alınan tüm tedbirlere ve güvenlik önlemlerine rağmen meydana gelen bu olayın ihmali görülen tüm yetkilileri hakkında çok açık ve kesin gerekli işlemin yapılacağını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum'' dedi.

O ANLARIN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

"HİÇBİR PROVOKASYON OLMADI"

Vali Güzeloğlu, düzenlediği basın toplantısında, davanın Samsun'da

AHMET TÜRK ANKARA'YA GETİRİLDİ

Yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara'ya getirilen Türk için tüm yollarda trafik kesildi, parti konvoyuna sivil ve resmi polis araçları eşlik etti.

Ahmet Türk, daha önce tedavi gördüğü Güven Hastanesi'ne getirildi. Türk aracından inerken burada bir grup partili Kürdistan seninle gurur duyuyor sloganları attı. Sakık ve Tuğluk ile beraber gelen Türk, hastane girişinde yaptığı açıklamada; "Provakasyon sonucu gelişen bu olay karşında tüm halkımız sabırla beklemesini istiyorum. Ortamı germeye çalışanlar var. Bu provokasyonlara gelmemeli, bu oyuna gelmeyeceğiz. Ben iyiyim" dedi. Tük açıklamasında tüm halkı sabırla beklemeye davet etti.

Ahmet Türk hastane odasında böyle görüntülendi

görülmesiyle ilgili olarak, dava süresince sorun yaşanmadığını ifade etti.

Samsun ve Samsun halkının bu olayda son derece sorumlu davrandığını, hiçbir provokasyon olmadığını kaydeden Vali Güzeloğlu, ''Olayla ilgili olarak alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen gerçekleşen bu müessif saldırının tüm yanı ve yönüyle idari ve adlı soruşturulduğunu vurgulamak istiyorum'' diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY DEVREDE

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la görüştüğünü, Atalay'ın konunun tüm detaylarıyla soruşturulması ve araştırılması talimatını verdiğini belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Valiliğimiz olarak alınan tüm tedbirlere ve güvenlik önlemlerine rağmen meydana gelen bu olayın ihmali görülen tüm yetkilileri hakkında çok açık ve kesin gerekli işlemin yapılacağını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Yine bu anlamda sayın bakanımızın talimatıyla 2 mülkiye başmüfettişimiz konuyu incelemek ve idari yönden araştırılmak üzere görevlendirilmiş bulunuyor. cumhuriyet başsavcılığımız adli tahkikata başlamıştır. Saldırgan ve 1 kişi daha gözaltına alınmıştır, sorguları sürmektedir. Olayın tüm boyutları, saldırganın buna bağlı tüm ilişkileri değerlendirilecek, sorgulanacaktır.''

Olaydan sonra Ahmet Türk'e geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı aradığını ifade eden Güzeloğlu, ilk aşamada Türk'ün burnunda kırık olduğunun tespit edildiğini söyledi.

AHMET TÜRK'ÜN SAĞLIK DURUMU
SALDIRIDA GÖZDEN KAÇAN ŞOK KARE
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

AHMET TÜRK BURNUNDAN AMELİYAT OLDU

 Samsun'da saldırıya uğrayan eski DTP Genel başkanı Ahmet Türk'ün burnu alçıya alındı. Tedavi olmak için Ankara'da bir hastaneye gelen Türk'ün burnu alçıya alındı. 
  
Ahmet Türk'ün bir hafta içinde iyileşeceğini belirten hastane başhekimi, "Türk'ün bununda kırık tespit ettik. Saat 20.40 civarında ameliyata alarak burundaki kırığa alçı uygulaması yapıldı. Yarın sabah yapılacak değerlendirmeye göre taburcu edeceğiz. Türk'ün bir hafta içinde iyileşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.
 
BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık olayla ilgili yaptığı açıklamada olayın Samsun halkına mal edilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Faşist odaklar Türkiye’nin her yerinde var. Halklar arası kavgayı körüklemek istiyen kişiler var. Biz bunları tanıyoruz. Ancak orada görevli olan, görevli olup seyirci kalan görevli memurlar var. Bunların ne yapmak istediğini anlamadık. Bir arabamızın camı polis telsizi ile kırıldı” dedi. Ahmet Türk’ün sağlığı ile ilgili olarak da genel durumun çok iyi olduğunu söyleyen Sakık, “Burnunda kırık var. Alnında bir açılma var. Sağlık durumu gayet iyi. Biz buradan karayoluyla Ankara’ya gideceğiz" diye konuştu.

SALDIRGAN KAHVEDE ÇALIŞIYOR

Öte yandan kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Türk'e yumrukla saldıran İsmail Ç.’nin bir kahvede çalıştığı ileri sürüldü.

AHMET TÜRK SALDIRISINDA ŞOK
FOTOĞRAF HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Samsun'da, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırı öncesi çekilen bir fotoğraf, saldırganın güvenlik çemberi içinde ve basın mensupları arkasında durduğunu ortaya koydu.

Ahmet Türk, adliye çıkışında davayla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın açıklaması sırasında çekilen bir fotoğrafta, saldırgan İsmail Ç.'nin polisin güvenlik çemberi içinde ve basın mensuplarının arkasında durduğu belirlendi. İsmail Ç.'nin, saldırıdan önce güvenlik çemberi içine girdiği ve saldırıyı bir engele takılmadan gerçekleştirdiği anlaşıldı. Saldırganın, güvenlik çemberi içine nasıl girdiği ise merak konusu oldu.

Günün Önemli Haberleri