Ahmet Hakan Cübbeli Ahmet Hoca'ya fena çaktı!
Abone olKöşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Cübbeli olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'yü çok ironik bir yazıyla eleştirdi.
İNTERNETHABER.COM
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "İslam aleminin son geldiği yer" başlıklı yazısında, Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) için üstü kapalı imalarla bir eleştiri yazısı yazdı.
Cübbeli Ahmet Hoca'nın ESA tarafından bir kuyrukluyıldıza gönderilen Phliae uzay aracının, 1 milyar Euro'luk yolculuğu konusun "Manyak manyak işler bunlar. Bana verin o parayı ben size ne olacağını söyleyeyim" sözlerini adeta yerden yere vurarak, Cübbeli Ahmet Hoca'nın '2014 yılında İslam aleminin geldiği noktayı açıkça gösterdiğini' ifade eden bir yazı kaleme aldı.
16. yüzyıldan günümüze, özellikle bilime duydukları saygı ve katkılarıyla öne çıkan din bilginlerini ve alimlerini sıralayan Ahmet Hakan, yazısının en sonunda '2014'ün din bilgini' olarak yer verdiği Cübbeli Ahmet Hoca'yı adeta 'sessizce eleştiri yağmuru'na tuttu.
CÜBBELİ AHMET HOCA NE DEMİŞTİ?
ESA tarafından bir kuyruklu yıldıza gönderilen Philae uzay aracının, 1 milyar Euro'luk yolculuğu konuşulurken, Cübbeli Ahmet'ten "Manyak manyak işler. Masrafa değmez" eleştirisi gelmişti.
Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'uzayla' ilgili ilginç yorumları sosyal medyada paylaşılmıştı.
Ahmet Mahmut Ünlü , o konuşmasında, "Hala birinci kat semanın aşağısında olan gezegenler ve yıldızlar hakkında; "Mars'ta su var mı?" "Et var mı-but var mı" manyak manyak işler.. Ben sana söyleyeyim, sen oraya çıkamadan dünya kopacak" demişti.
VERSİNLER BANA 100 BİN DOLAR SÖYLEYEYİM"
Ünlü devamında, uzay araştırmalarına boşuna masraf yapıldığını söyleyerek, “Versinler bana 100 bin dolar her şeyi söyleyeyim” şeklinde konuşmuştu.
İşte Hakan'ın o yazısı:
KADIZADE RUMİ: 16. yüzyılda yaşadı. Gökbilimcidir. Döneminde yazılmış bir astronomi kitabına yazdığı şerhle tanınır. Türk ve İslam tarihinin en önemli astronomi uzmanıdır. Matematik, cebir ve geometri alanlarında çalışmalan var.
ALİ KUŞÇU: 15. yüzyılda yaşadı. Döneminin en önemli astronomi uzmanlarından biridir. Fatih Külliyesi nde bir güneş saati yapmış ve İstanbul'un enlem ve boylam derecesini belirlemiştir. Ay'ın ilk haritasını çıkaran Ali Kuşçu'nun adı. Ay'ın bir bölgesine verilmiştir.
MİRİM ÇELEBİ: 16. yüzyılda yaşadı. Medreselerde öğrenim gördü. Astronomi ve matematik alanında yazdığı risaleler var. Osmanlı'da astronominin gelişmesine en fazla katkı sunan bilim adamlarından biri olarak tanınır.
TAKİYÜDDİN EFENDİ: 16. yüzyılın en önemli gökbiiimcilerindendir. Rasathane kurmuştur. Kurduğu rasathanede, dönemin en önemli astronomi aletleriyle çalışmıştır. Eserlerinde güneş parametreleri, İslam âleminin geldiği son yer üç gözlem noktası oluşturularak hesaplanmıştır. Bu hesaplamalar dönemin en doğru hesaplamalan olarak tarihe geçmiştir.
ŞEYDİ ALİ B. HÜSEYİN: Barbaros Hayrettin Paşa nın hizmetinde çalışmıştır. Astronomi konusunda uzman bir denizcidir. Eserlerinde Güneş ve Ay hesaplamaları, astronomiye dair önemli bilgiler, çeşitli adaların ve limanların kutupyıldızına yükseltileriyle ilgili bilgiler vermektedir.
EL BATTANİ: 868 yılında Harran'da doğdu. Gökbilim konusunda çok önemli keşifleri vardır. Güneş'in yörünge hareketlerini ve eşzamanlılıkta küçük farklılıkların meydana geldiğini keşfetmiştir. Astronomi ve trigonometri ile ilgili eserleri vardır. Buluşlarıyla gökbilimine öncülük yapan bilginlerin başında gelir.
EL HAREZMÎ: 770 yılında Özbekistan'da doğdu. Batı bilim dünyasında etkiler bırakmış bir matematikçidir. Doğu bilim dünyasında ilk cebir kitabı onundur. Cebir ve matematik alanının dışında astronomi alanında da eserler vermiştir.
CÜBBELİ AHMET EFENDİ: 2014 yılının son döneminde İstanbul'da vaazlar vermekte, televizyon programlanna çıkmaktadır. Fıkıh alanında uzmandır. ESA tarafından bir kuyrukluyıldıza gönderilen Phliae uzay aracının, 1 milyar Euro'luk yolculuğu konusunda şunları söylemiştir: "Manyak manyak işler bunlar. Cahil bunlar cahil. Kâfirlerin hepsi cahil".