Ahmet Davutoğlu'ndan itiraf gibi sözler!
Abone olGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2017 yılındaki referanduma o dönemde de karşı çıktığını, itirazlarını yazılı olarak hem Cumhurbaşkanına hem de Başbakana anlattığını söyledi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2017 yılındaki
referanduma karşı çıktığını söyledi. Şehir Üniversitesi'ne kendi
başbakanlığı döneminde tek bir kuruş kredi çıkartılmadığını ifade
eden Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili
sözlerine ise tepki gösterdi.
Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenen programda 2017 referandum sürecini anlattı. "İlk kez burada açıklıyorum" diyerek referandum kararına karşı çıktığını söyleyen Davutoğlu, 15 Temmuz nedeniyle sesini duyuramadığını ileri sürdü. İşte Davutoğlu'nun o sözleri;
"Türk Anayasası Anayasamız baştan aşağıya yenilenmek zorunda. 2017 Referandumuyla haklı olarak eleştirenler var; ‘madem bu kadar itiraz ediyorsunuz o zaman neden itiraz etmediniz’ diye. O zaman bu itirazların hepsini, Sayın Cumhurbaşkanı’na, o zaman Sayın Başbakan’a yazılı olarak da verdim sözlü olarak da verdim. Mecliste de arkadaşlara söyledim. Kamuoyu ile de paylaşmak istedim. Bu da ilk defa buradan söyleyeceğim bir şey, o günlerde bizi televizyonlara çıkartıp bu konuları paylaşabileceğim tek bir cesur televizyon kanalı çıkmadı. Çünkü 15 Temmuz’un kasırga gibi esen havası vardı.
Şehir Üniversitesi tartışması
Şehir Üniversitesi’yle benim hukuken hiçbir bağım yok, ama
oradaki öğrencilerin ve öğretim kadrosunun bir çoğunu tanıyorum.
Sağcısıyla solcusuyla, ülkenin en duayen öğretim görevlilerinin
olduğu bir üniversite neden susturulmak istenir? Düşünce özgürlüğü
ortamındaki otoriterleşmeye alternatif oluşturduğu için.
Devlet Bahçeli'ye cevap
Bir siyasetçinin son sarf etmesi gereken bir söz, özellikle Devlet Bahçeli gibi tecrübe sahibi bir siyasetçi için. Dışarıdakilerin oyunları olur, eğer her farklı düşüneni dışarıdakilerin oyunu, komplosu olarak görürseniz, düşünceyi öldürürsünüz, düşünceyi öldürürseniz de bir ülkenin dimağını öldürürsünüz.
Türkiye'de adalete olan güven azaldı
Eğer adalet mefhumu, kavramı sarsılmışsa bir toplumun herhangi bir şekilde birbirine güvenen bireyler haline getirmek mümkün olmaz, Türkiye’de adalete olan güven sarsıldı. Adalet güç biriktirme alanı olarak görüldü. Adalet güç biriktirme alanı değildir, adalet gücü denetleme alanıdır. Adaleti, şeffaflığı istemeyen biri olabilir mi? Bunlar evrensel değerler."