AHİM'den Uzan'ı yıkan haber!

Abone ol

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Cem Uzan'ın Türkiye aleyhine açtığı 200 milyon dolarlık davayı reddetti

Uzanlar'ın Türkiye aleyhine açtığı 200 milyar dolarlık tazminat davası AİHM tarafından reddedildi.

Fransa’da yaşayan Cem Uzan, Paris’in 200 yıllık en lüks otellerinden Le Meurice’in barında otururken “Kompozit Ürünler Fuarı” için orada bulunan Türk gazetecilerle karşılaştı.

Kolundaki sevgilisi Derin Mermerci'nin dövmesiyle, bedenindeki dört çocuğunun adlarının dövmesini gösteren Cem Uzan, İnterpol'un kendisini arayıp aramadığını sorusuna, "Ben buradayım. Kaldığım yer belli, rahatça yaşıyorum. İsteyen gelir bulur. Bakın burada Meurice Oteli'nin barında oturuyorum" yanıtı verdi.

GÜL VE ERDOĞAN VATANSEVER

Uzan, Libananco'nun Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık davayla ilgili olarak, "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanlış yönlendirildiği kanaatindeyim. Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı kanaatte olmayabilirim ama onların vatansever olduklarını düşünüyorum" dedi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski Başkanı Ahmet Ertürk hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Uzan, şöyle devam etti: "Benden çalınanların bedelini istiyorum. Bana ve aileme yapılan yanlışlıkların kabul edilmesini istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti yanlışını kabul etmek zorunda. Devlet isen 'Benden önce yapılanlar beni ilgilendirmez' diyemezsin."

HESABIM DEVLETTE!

Artık emekliye ayrıldığını belirten Cem Uzan Türkiye'ye asla dönmeyeceğini, hatta hava sahasından bile uçmayacağını söyledi. Uzan, "Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ya da Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir yetkiliyle karşılaşırsam onlara şunu söylemek isterim: Benim derdim devletle, şahıslarla değil. Kraldan çok kralcı olmak isteyen hırsızlarla" diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM), Kemal Uzan'ın Türkiye Aleyhine yaptığı şikayetle ilgili düzenlenen duruşma Kasım 2010'da başlamıştı. Duruşmayı Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulunan Cem Uzan da izlemişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Duruşmada Cem Uzan'ın avukatları, müvekkillerinin şirketlerine yönelik müdahalenin bir siyasi intikam olduğunu iddia etmişti. Ayrıca, işsiz kalan Uzan çalışanlarına ödenmek zorunda kalınan tazminatlar ve borsada değeri düşen hisse senetleri nedeniyle Uzan'ın ciddi zarara uğradığı da iddialar arasında yer almıştı.

Türkiye'nin avukatları ise ÇEAŞ ve Kepez'in sözleşmelerinin iptaline, bu şirketlerin imtiyaz sözleşmelerinde belirtilen görevleri gerektiğince yerine getirmemelerinin neden olduğu savunmasını yapmıştı. Ayrıca Türkiye'nin avukatları, Kemal Uzan'ın ÇEAŞ ve Kepez'in temsilcisi sıfatını taşımadığını, bu nedenle de davanın düşürülmesi gerektiğini de iddia etmişti.

Bu davada Kemal Uzan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) 200 milyar dolarlık tazminat davası açmış, ayrıca Cem Uzan da sahibi olduğunu sonradan kabul ettiği Güney Kıbrıslı Libananco şirketi aracılığıyla Türkiye'yi Uluslararası Tahkim'e şikayet etmişti. Cem Uzan, Enerji Bakanlığı'ndan 10.1 milyar dolar tazminat talep etmişti.

Günün Önemli Haberleri