Ağca 1 yıl izin istedi

Abone ol

Mesih Ağca yargılandığı duruşmada mahkemeden izin istedi ve Dünya'yı kurtaracak projelerini açıkladı..

Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca, bu suçlardan verilen cezaların içtimasına ilişkin mahkemeye çıkarıldı.

Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, mahkemenin daha önce verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulması nedeniyle yapılan duruşmaya Mehmet Ali Ağca ile avukatı Mustafa Demirbağ katıldı.

Ağca duruşmada, 12 Eylül öncesi bazı hatalar yaptığını kabul ettiğini belirterek, ''Benden bu topluma, dünyada hiç kimseye zarar gelmez'' dedi.

Duruşmada tahliyesini isteyen Ağca, ''Tahliyem olmazsa da bana 6 ay, 1 yıl izin verin, dünyanın bana ihtiyacı var. Kitap yazmam, televizyon programı yapmam, belgesel hazırlamam gerekir'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, daha sonra Yargıtay'ın bozma ilamına uyarak her iki hükmün ayrı ayrı infazına karar verdi. Ağca'nın tahliye talebine ilişkin olarak mahkeme heyeti,  mahkemenin, içtima talebiyle ilgili olarak sınırlı inceleme yaptığını belirterek, tahliye ya da infazın durdurulmasıyla ilgili olarak karar verme yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle, bu konuyu karara bağlamadı.

Ağca, duruşma sonrasında, adliye binası içinde ve dışında alınan geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına konularak, yeniden Kartal H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Günün Önemli Haberleri