Ağardan operasyona destek

Abone ol

DYP Lideri Ağar, sınır ötesi operasyon konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

Ağar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Avrasya İş Konseyleri tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) İstanbul’daki merkezinde düzenlenen "Türk siyasi partilerinin Avrasya politikaları" konulu toplantıda konuştu...

Toplantı çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Ağar, bir gazetecinin, "Mesut Barzani’nin açıklamalarından sonra MGK toplantısında bu konu tartışıldı. Bir sınır ötesi operasyon konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

"Aslolan Türkiye’yi rahatsız edecek tarzda kimsenin konuşturulmamasını başaracak bir hükümet yönetimidir. Benim aradığım o hükümet yönetimidir. Yoksa o sözlerin falan bir karşılığı olmayacağı açıktır. Bunu söyleyenler de herkes de bilmektedir. Türkiye’yi tehdide kimsenin gücü yetmez, boyu da yetmez. Aslolan onları söyletmeyecek bir yönetimi var etmeyi başarmaktır." Ağar, Türkiye’nin bölgenin tanzim edici gücü olması gerektiğini vurgulayarak, "Herkes o zaman Türkiye’nin dostluğunu kazanmanın ne kadar önemli olduğunu görecektir. Bizim iktidarımızda hiç kimse Türkiye’yi rahatsız edecek değil bir kelime, harf de söyleyemeyecektir. Türkiye’yi yönetmek böyle olur" şeklinde konuştu.

"Gerekirse sınır ötesi operasyon yapılabilir mi?" sorusu üzerine de Ağar, "Bu alınacak karara bağlıdır. Bizim elimizde bilgi yok ama söylediğimiz bir şey vardır; bizim muhalefetimiz Habur’dan öteye geçmez. Böyle bir karar alınırsa biz o kararın yanında oluruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri