Ağara göre dış politika renksiz

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin Ortadoğu politikasını eleştirdi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sadece silaha dayalı güç kullanımının Ortadoğu'ya barış getiremeyeceğini belirterek, ''Medeniyetlere beşiklik etmiş Ortadoğu'nun, bir medeniyetler mezarlığına dönüşmesine müsaade edilemez'' dedi. Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, binlerce yıllık insanlık tarihinin ''boşuna yaşanmış bir deneyim olmadığını'', bu deneyimlerden çıkarılacak önemli dersler bulunduğunu bildirdi.

Ortadoğu'da yaşanan, zaman zaman televizyonlardan canlı yayınlanan savaşın arkasında ''insanım'' diyen herkesi sarsacak dramlar yaşandığını ifade eden Ağar, ölümleri sadece rakam ve istatistik olarak izlemenin kahredici olduğunu kaydetti. Türkiye'yi de yakından ilgilendiren Ortadoğu coğrafyasının ''adeta ateş topuna döndüğüne'' işaret eden Ağar, Filistin ve Lübnan'a uygulanan üstü kapalı gıda, yakıt ve ilaç ambargosunun, insanlıkla bağdaşan hiçbir gerekçesi olamayacağını vurguladı.

Sadece silaha dayalı güç kullanımının Ortadoğu'ya barış getiremeyeceğini ve medeniyetlere beşiklik etmiş Ortadoğu'nun, bir medeniyetler mezarlığına dönüşmesine müsaade edilemeyeceğini belirten Ağar, yaşanan sürecin, ''bölge milletlerinin hafızalarındaki kinlerin yeniden canlanması'' gibi korkunç bir sonuç doğuracağını kaydetti.

Ağar, dünyanın bütün savaşlarının, dünyanın bütün haksızlıklarının mağlup olacağı yegane yerin insanlığın ortak vicdanı olduğunu ifade etti. ''Renksiz, kokusuz, tutarsız, ne yaptığı anlaşılmayan, çekingen bir diplomasinin, Türkiye'nin çıkarlarına uygun olmadığı gibi Türkiye'nin büyüklüğüne de yakışmadığını'' belirten Ağar, Türkiye'nin insaniyet adına kalıcı bir çözüm için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri