Ağar korkaklıkla suçladı

Abone ol

DYP lideri Ağar hükümete "İki tane mantar patlayınca masanın altından 3 gün çıkamazsınız" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin, ''Özelleştirme adı altında kendi iktidarlarının tüttürdüğü bütün bacaları söndürdüğünü'' iddia etti.

Ağar, DYP Yalova İl Teşkilatı Kadın Kolları'nın 2.Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hükümetin özellikle terör konusunda son günlerde yaşanan gelişmeler karşısında yetersiz kaldığını öne sürdü.

AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'yi 3.5 yılda getirdiği yerin belli olduğunu anlatan Ağar, şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz günlerde milletin kardeşliğinin, birliğinin, beraberliğinin sembolü olması lazım gelen alanlardaki kutlamalar, bir örgütün siyasi alanda tescillenmesiyle sonuçlandı. Ve bu hükümet de çıktı, (Burada bir olay yok) dedi. İyi, mübarek olsun. Eğer siz böyle anlıyorsanız bu işleri, böyle zannediyorsanız ne gibi sonuçlarla karşılaşacağımızı görürüz. Ama tabii ki, o sonuçlarla karşılaşmadan evvel, bu millet, o iktidarı sizin ellerinizden alır. Siz bu işlerle baş edemezsiniz. Siz iki tane mantar patlayınca masanın altından 3 gün çıkamazsınız. Öyle kolay değil. Siz bu ülkede problemli terör bölgelerinde yaşayan insanların problemlerini de çözemediniz. Onlar da artık sizi samimi bulmuyorlar.''

Ağar, Türkiye'de yaşanan sorunların özellikle tarım alanında kendisini daha fazla hissettirdiğini, çiftçinin, köylünün durumunun perişan olduğunu kaydetti. Esnafın iş yapamaz durumda olduğunu, işsiz nüfusunun sayısının her geçen gün arttığını iddia eden Mehmet Ağar,  hükümetin özelleştirme çalışmalarını eleştirirken de ''Özelleştirme adı altında bizim iktidarımızın tüttürdüğü bütün bacaları söndürdünüz'' değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki işsizlik sorununu anlatırken, ABD'deki işsizliği örnek verdiğine işaret eden Ağar, ABD ile Türkiye'nin koşullarının aynı olmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

''(Ne yapalım Amerika'da da işsizlik var) diyorlar. Onu herkes biliyor. İşsizlik orada da var da onların işsizliği ile senin nüfusunun oranları bir mi kardeşim. Neyin masalını anlatıyorsun. Başbakan gitsin Amerika'da siyaset yapsın. Orada kolay iş. Türkiye'de işsizlik büyük bir problemdir.''

Günün Önemli Haberleri