Ağar AK Partiye göz kırptı!

Abone ol

DYP lideri Ağar siyasetin gündemini hareketlendirdi. Ağar AK Parti ile koalisyona yeşil ışık yaktı.

Rahşan Ecevit ile bugün bir araya gelecek olan Ağar, birlik girişimi hakkındaki görüşlerini star"a açıkladı. "Siyaset gerçekler üzerine yapılır" diyen DYP lideri, buluşmada Rahşan Hanım"a "Hoşgeldiniz ama teşekkür ederiz" mesajı verecek

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar AK Parti"ye karşı ittifak arayışları çerçevesinde bugün buluşacağı Rahşan Ecevit"le görüşme öncesinde görüşlerini star"a açıklarken "Bunlar suni arayışlar. Siyaset gerçekler üzerine yapılır. Bir ittifak olacaksa bunu halk seçim sandığında yapar. Ancak Sayın Bülent Ecevit saygı duyduğum bir siyasetçidir ve eşinin talebini geri çevirmem. Başkalarının yaptığı gibi randevu vermeme tavrımız olamaz. Gelir görüşürüz düşüncelerimizi söyleriz, nezaketle teşekkür ederiz" dedi.

Kimseye önyargılı değiliz

Kamuoyu yoklamalarının olası bir seçimde "parçalı" bir TBMM yapısı gösterdiği ve koalisyon olasılığının gündeme gelebileceğinden yola çıkarak "Bu durumda Erdoğan"ın ağabeyinin cenazesindeki tablo da göz önünde bulundurulduğunda bir AK Parti - DYP koalisyonu olabilir mi?" sorumuza Ağar şu yanıtı verdi: "Cenaze insani bir olaydır. Katılarak doğru olanı yaptım. Halk siyasette kavga istemiyor. Cenazede elime ayağıma kapanıp ağlayanlar oldu. Demek doğrusunu yapmışım. Siyasete dönersek, kamuoyu yoklamaları öyle ya da böyle gösteriyor. Kimse sandığa bakmıyor. Türkiye"de son seçim Haziran 2004"de yapıldı. 17 yerde, Türkiye"nin yedi bölgesinde yerel seçim oldu. DYP yüzde 25"le birinci parti. AK Parti yüzde 23"le ikinci sırada. Kamuoyu yoklaması budur. Ama Türkiye"de siyasetçiler sokağa değil anketlere bakıyor. AK Parti 2002"de halktan yüzde 34 oy aldı. Bu partiyi rejim düşmanı ilan edemezsiniz. Rejim düşmanı deyip, karşısında ittifak arayışı olmaz. Dolayısıyla hiç bir partiye karşı bizim önyargımız yok. Koalisyon mecburiyeti ortaya çıkarsa, AK Parti de dahil hiç bir partiye önyargı ile yaklaşmayız. AK Parti 2002"de yüzde 34 oy almıştır, ne malum ilk seçimde yüzde 40 oy almayacağı."

Seçimi ekonomi belirler

Hükümeti seçime zorlamak için, ittifak arayışlarının yanlış olduğunu kaydeden DYP lideri, AK Parti"nin siyasal ve sayısal çoğunluğu olduğunu belirterek; "Siyaset gerçekler üzerine yapılır. Şu halde Anayasa"ya göre Cumhurbaşkanını bu meclis seçer. Seçim erken olursa yeni meclis seçer. Ancak erken seçimin ne zaman olacağı konusunu ekonomi belirler. Şu son ekonomik dalgalanmanın tekrarı hükümeti seçime götürür. Seçime gitmemekte ısrar ederlerse, o zamanda daha çok yıpranırlar. Bu bize avantaj olur. Ama Türkiye"nin kötü olmasını, ekonomik krizlerle boğuşmasını ülkesini seven kimse istemez. Onun için seçimi göreceksiniz ekonomi belirleyecek" dedi.


KENDiMi iZLEYiP AĞLIYORUM


DYP"NİN TV"lerde yayınlanan ve beğeni kazanan reklam filminin ise bir tesadüf sonucu ortaya çıktığını anlatan Ağar, Hulusi...... isimli, tanınmış bir reklamcının miting görüntüleri ve konuşmalardan derleyip hazırladığı CD"yi kendisine getirdiğini ve beğendiğini belirterek, ekledi: İzleyince ben de çok etkilendim. Kendimi izleyip dinlediğimde ağlıyorum. Yani reklam filmi falan çektirmedik. Tümüyle doğal ses ve görüntüler. Slogan da onlara ait. "Adam gibi adam", "Adam gibi lider" sloganını da onlar bulmuş. 250 kez izledim, hala her izleyişte tüylerim diken diken oluyor. Yurttaşlardan da arayıp ağlayanlar, ağlamaktan konuşamayanlar oluyor.

Kaynak:

Günün Önemli Haberleri