Ağar aganigi ile vurdu

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, meşhur fındık reklamını çok sevdi.. Ağar o kelimeyi muhalefete uyarladı.

CNN Türk'te canlı yayınlanan Parametre programına konuk olan DYP lideri Ağar, fındık reklamı ile hükümeti vurdu. Ağar, ekonominin iyiye gittiğini ve istikrarın sağlandığını savunan hükümete karşı halkın 'yersen' söylemini geliştirdiğini söyledi. Ağar fındık reklamının toplumun halini özetlediğini iddia ederek şunları söyledi:

"Keşke ekonomi iyi oysa. İhracat 1 tirilyon dolar dolsun. Benim itirazım olamaz. Ama halkın esprisi var. Ekonomi iyi istikrar müthiş diyorlar ya Çiftçi. esnaf, KOBİ, memur da diyor ki "yersen" Yapısal reformlarla ekonomi düzlüğe çıkabilir. İstihdam üretmeyen ekonomi iyi değildir. O yüzden fındık reklamı bizim aklımızda.

Ağar derin devlet ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Kerkük ve Musul'un kaybedilişi ile derin millet iradesi oluştu. Millette bir daha toprak kaybetmeme fikri oluştu. Ortada devlet gözükmüyor perişanlık gözüküyor. Üç beş kişinin yanlış işini devlete mal edilmesi yanlıştır. "

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilili olarak ta Ağar, "Gelişmeleri izliyoruz. Siyasal ağırlığımız yok. Yeni seçilen cumhurbaşkanı uzlaşma ile olmayacaksa bu makam siyasete malzeme olacak. Millet yanlışı düzeltecektir. Genel seçim yanlışı düzeltmenin ilk merhalesi olacaktır. Siyasi anlamda sonu gelmeyecek tartışmaların başlangıcı olacaktır. Her şeyi millete bırakmamız lazım. Millet neyi işaret edecekse ona göre hareket edeceğiz." dedi.

İttifak arayışları ile ilgili soruya da cevap veren Ağar, "Siyaseti Anadolu'ya taşıdık. Sokaklara sanayi bölgelerine, KOBİ'lere, tarıma taşıdık. Tabanda bu gelişmeler yaşanıyor. Sabırlı olmak lazım. 2002 seçimlerinde tepeden inme siyaset çöktü. Çalışma ve söylem geliştirdik. Kırat geleneğini modernizm ile buluşturduk. Millet burada ne istiyorsa onu yaparız. 4.5 yıldır rakam cambazlığı yapıyorlar. KOBİ'ler ne iç pazara ne de dış pazara girebiliyorlar" dedi.

Ağar, Avrupa Birliği'ni önemsediklerini belirterek "Ortadoğu ve Kafkasya'da tarihinden kaynaklanan bir geçmişle bölgesinde yeni bir model önerebilir. Bunu kurarken Avrupa Birliği ile de ilişkisini sürdürebilir." dedi.

Ağar, iktidara gelmeleri halinde çiftçilere Tarım sektörüne yeşil mazot vereceklerini ve gübre ve tohumda rekabet edebilecekleri fiyatlarla buluşturacaklarını söyledi.

Ağar milliyetçiliğin kabarmasını hükümetin politakalarına bağlayarak, Irak'tan bağımsız devlet değil federe ve özerk yapılar bölgesel yönetimler çıkar. Birleşik Irak çıkar. En sakin insanın bile tüylerini diken diken eden yasalar çıkarıyorlar. Sonra da milliyetçilik kabarılor diyorlar. Komik oluyor." diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri