Ağar ABD ile ittifaktan yana

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ABD ile ittifakın gerekli olduğunu söyledi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye-ABD ilişkilerinin, zaman zaman dalgalanmalar göstermişse de bu coğrafyada bu ittifakın devamı olacağını ifade ederek, ''Bugünkü süreçte Türkiye, terörle mücadeleyi kendi inisiyatifi, iradesi ve gücüyle yürütebilecek bir noktadadır ve bu görevden, geçmişte olduğu gibi yine ikili dostane işbirliklerinin de desteğiyle başarılı şekilde çıkma potansiyeline sahiptir'' dedi.

Partisinin il başkanlığınca verilen iftar yemeği ve bir TV programına katılmak üzere dün Bursa'ya gelen Ağar, konakladığı otelden ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'da ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmesine ilişkin soru üzerine, Türkiye-ABD ilişkilerinin 50 yılı aşkın süredir her iki ülkenin menfaatleri doğrultusunda devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye-ABD ilişkileri, kişiden kişiye değişen ilişkiler düzeni değildir. Müşterek menfaatlerle müttefiklik içinde devam edecektir. Zaman zaman dalgalanmalar göstermişse de sonuçta, bu coğrafyada bu ittifakın devamı olacaktır. Asıl olan burada somut sonuçların ortaya çıkabilmesidir. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi NATO üyeliği, terörle mücadelede ortaya çıkan başarılı sonuçlar gibi, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının realize edilmesi gibi somut sonuçlara dayalı ilişkiler devam edecektir. Bu hükümet döneminde, böyle bir sürecin henüz işler olduğunu görmedik.''

Türkiye ve ABD'nin terörle mücadeleye yönelik işbirliğinde, geçmişte ''fevkalade olumlu'' sonuçlar elde edildiğini ifade eden Ağar, ''Bugünkü süreçte Türkiye, terörle mücadeleyi kendi inisiyatifi, iradesi ve gücüyle yürütebilecek bir noktadadır ve bu görevden, geçmişte olduğu gibi yine ikili dostane işbirliklerinin de desteğiyle başarılı şekilde çıkma potansiyeline sahiptir'' dedi.

Günün Önemli Haberleri