Ağaçlar mevsimleri şaşırdı

Abone ol

Ağaçlar bile mevsileri şaşırdı. Bu mevsimde çiçek açtılar...

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir armut ağacı, Burdur'da da kiraz ağacı çiçek açtı. İlkbaharda çiçeklenmesi gereken ağaçların durumu görenleri hayrete düşürdü.

Fethiye’nin Çalış Plajı yakınlarında Aytekin Çavuşoğlu'na ait villa sitenin bahçesinde bir armut ağacı çiçek açtı. Normalde mart ve nisan gibi ilkbahar aylarında çiçeklenmesi gereken ağacın hali görenleri şaşkına çevirdi. Açan beyaz çiçekler, halen yaprakları ve meyveleri üzerinde duran ağacı kapladı. Bahçenin sahibi Çavuşoğlu, “Bahçıvan ağaçların çiçek açtığını söyleyince inanamadım. ‘oruç başına mı vurdu’ dedim. Ama armut ağacındaki çiçekleri görünce çok şaşırdım. 50 yaşındayım ve yıllardır burada yaşıyorum, ilk kez böyle birşeyle karşılaştım'' dedi.

Burdur'un Gökçebağ köyü'nde de Halil İbrahim Kara'nın bahçesindeki kiraz ağacı çiçeklendi. Geçen yıl da aynı şeyin yaşandığını belirten çiftçi Kara, “Mevsimlerdeki bu değişiklik hepimizi korkutuyor. Doğanın dengesi iyice bozuldu. Kuraklıkla uğraşırken bir de böylesine olağanüstü durumlar bizi iyice tedirgin ediyor'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri