Afrin'de son durum TSK'dan flaş açıklama

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan son dakika Zeytin Dalı Harekatı açıklamasında, operasyonun başlangıcından bu yana 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bölgeden gelen son dakika haberlere göre, TSK ve ÖSO, Afrinin kuzeydoğusundaki Uverkan köyünü teröristlerden temizledi.

Afrin'e yönelik devam eden operasyonun 33. gününde TSK'dan açıklama geldi. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'nın sınırda ve bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması, dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik 20 Ocak günü başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 33'üncü güne girildi. Türk savaş uçaklarının, teröristlere ait belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekât, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle devam ediyor.

BİR KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ
TSK ve ÖSO, Afrinin kuzeydoğusundaki Uverkan köyünü teröristlerden temizledi.

1780 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ: Genelkurmay Başkanlığı, 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmede 65'i son 24 saatte olmak üzere harekâtın başından bu yana toplam 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 33’üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile ÖSO'nun Afrin kent merkezine ilerleyişi sürüyor. Fırtına obüsleri, tank ve ÇNRA tarafından Afrin kırsalındaki PKK/PYD hedefleri vurulmaya devam ediyor. Aralıklarla devam eden bombardımanda patlama sesleri Kilis kent merkezinden dahi duyuluyor.

DÜN ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI
Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün kuzeydeki son köylerin terör örgütünden temizlenmesiyle birlikte doğu ve kuzey hattı birleşti. Böylece Kilis sınır hattı terör örgütlerinden tamamen arındırılmış oldu, Güneybatı cephesinde de Cinderesi kuşatma altında.

ÖSO güçleri Cinderes kent merkezini gören tepeleri aldıklarını duyurdu. Böyle güneyde hilal kuşatması ucunun TSK'nın gözlem noktaları kurduğu İdlib bölgesine doğru genişlemesi dikkat çekti.Çeşitli illerden JÖH ve PÖH'ler de sınır bölgesine sevk ediliyor. Timler, Afrin'de meskun mahal operasyonuna katılıyor.

15 SAATTE 15 KÖY ALINDI 
Sabah'ın haberine göre dün 15 saatte 15 köy terör örgütünden temizlendi. Böylece Azez'deki Burseya Dağı'ndan başlayıp, oradan kuzeydeki Bülbül kasabası ve Şengal köyüne kadar uzanan 45 kilometrelik kesintisiz bir hattın kontrolü sağlanmış oldu. İki cephenin birleşmesinin ardından beraber hareket edecek gruplar, Afrin yürüyüşünü hızlandıracak. TSK öncülüğündeki ÖSO mensuplarının batı cephesinin kalbi olarak adlandırılan Racu kasabasına girmesi artık an meselesi.

KUŞATMA BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI: Afrin'in güneybatısında bulunan Cinderesi beldesinde ise güneyden ve batıdan ilerleyen birlikler kuşatmayı büyük ölçüde tamamladı. İlerleyen günlerde Celeme köyünün de alınmasıyla birlikte Cinderesi'nde bulunan teröristler büyük bir kuşatmanın ortasında kalacak.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Zeytune köyünü YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

AFRİN'E GİRMEYE YELTENEN ESED GÜÇLERİ GERİ KAÇTI
Rejim destekçisi terörist gruplar, 17.00 sularında Afrin'in güneyindeki Nubul Zehra bölgesinden hareket etti. İçerisinde zırhlı araçlar ve Doçkalı kamyonetlerin bulunduğu 20 araçlık konvoyla hareket eden terörist gruplar, Afrin topraklarına girerek kente ilerlemeye çalıştı. Ancak bu sırada terörist gruplara yönelik uyarı amaçlı topçu atışı başladı. Top atışları konvoydaki araçlara isabet etmedi. Konvoy, uyarı ateşi üzerine, kente 10 kilometre kala Afrin'den geri çıkmak zorunda kaldı.Terörist gruplar, Afrin sınırlarından uzaklaştı.

Günün Önemli Haberleri