Afgan Türklerinden tam destek

Abone ol

Afganistan Türklerinden Kerkük Türkmenlerine tam destek.

Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Mahdum Kerkük Türklerine destek çıktı..

Dernek Başkanı Mahdum, “Ankara’nın güvenliği Kerkük’ten geçer” sözünü altını çizerek, yıl sonunda yapılacak referandumun iptal edilmesini istedi.

Dernektan yapılan açıklama şöyle:

“Afganistan Türkmenleri, Kerkük’teki Türkmen kardeşlerini tüm varlıklarıyla destekliyor: Türk Dünyası, Referandum ve siyasi haklar konusunda Kerküklü Türkmen kardeşlerimize güçlü destek vermelidir.”

Asırlardır Türk yurdu olan Kerkük, bugünlerde tarihinin en acı günlerini yaşamaktadır. Bu topraklar üzerinde yaşamakta olan Türkmen kardeşlerimiz Kerkük’ü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Kerkük kaybedildiği takdirde sadece Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimiz değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde kaybedecektir. “Ankara’nın güvenliği Kerkük’ten geçer” sözü iyi anlaşılmalıdır.

Bugün Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin bulunduğu bölgeler, Musul ve Telafer’den başlamak üzere, Kerkük, Altınköprü, Tuzhurmatu Kızlarbat ve Diyale vilayetine bağlı Mendeli’ye kadar olan toprak sahasını kapsamaktadır. Bu bölgelerin tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla bir Türk bölgesi olduğunu görmek her zaman mümkündür. Asırlardır bu bölgelerde Türkmen kardeşlerimiz yaşaya geldi ve bundan sonrada ilelebet bu topraklarda yaşamalıdır.

Irak’ın dış güçler tarafından işgal edilmesiyle birlikte yıllardır ülkede iç karışıklar yaşanmakta. Hergün çatışma ve bombalama olayları sonucu insanlar ölmekte. Irak’ın mezhepler arası savaşa sürüklenmesi, Irak’ın bölünmeye doğru gittiği bir gerçektir. Bu bölünme sürecinde Türkiye’yi yakından ilgilendiren ise Kuzey Irak, yani Türkmeneli bölgesidir. Bu bölgelerde yaşayan Türkmen kardeşlerimiz dış güçlerin çirkin emellerinin hedefi durumundadırlar.

Hepimizce malumdurki, dış güçler tarafından Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürt devleti kurulması planları yapılmaktadır. Kerkük’le de ilgili Referandum hesapları yapılarak Irak petrolünün yüzde 40’na sahip olan Kerkük’te belli bir sonuca ulaşmak istenilmektedir. Halbuki bu bölgenin gerçek sahipleri Türkmen kardeşlerimizdir. Ama, Türkmen kardeşlerimiz sistematik bir şekilde Peşmerge milisleri tarafından göç ettirilmekte ve daima tehlike içersinde yaşamaktadırlar.

2007 yılı sonunda Kerkük’te yapılacak olan Referandum iptal olmazsa Kerkük’te çıkabilecek iç savaş sonucu Türkmen kardeşlerimizin hayatı tehlikeye girecektir. Türkiye Devleti Kerkük’te yapılacak olan Referandumu iptal ettirmelidir. Aksi takdirde bu bölgede bağımsız bir Kürdistan Devleti kurulur ve asırlardır Türk yurdu olan ve kurtuluş savaşı sürecinde Misak-ı Milli sınırları içersinde olduğu ilan edilen Musul ve Kerkük elden çıkar ve bin yıllık Türk yurdu olan bu topraklar kaybedilir. Böyle bir durumu hiçbir Türk evladı kabul edemez.

Kürt Peşmerge liderleri yıllardır Kerkük üzerine hesaplar yapmakta ve kuracakları bağımsız bir Kürdistan devletinin başkenti olarak da Kerkük’ü düşünmekteler. 2007 yılı sonunda Kerkük’te Referandum yapmak içinde var güçleri ile çalışmaktadırlar. Bağımsız bir Kürdistan projesinin hayata geçirilebilmesi ve ayakta kalabilmesi için Kerkük olmazsa olmaz şartlarındandır. “Bağımsız bir Kürdistan’ın yolu Kerkük’ten geçer” sözü iyi dikkate alınmalıdır.

Özellikle tekrar altını çizerek belirtmek istiyoruzki, Aralık 2007 tarihinde yapılması düşünülen Referandum kesinlikle Türkiye Devleti tarafından engellenmelidir. Çünkü, bugün adı Referandum olan , birinci Dünya savaşı sürecinde halk oylaması olarak adlandırılan tezgahın, Türkiye Devletinden toprak koparmak için kullanıldığı unutulmamalıdır.

Türkiye Devleti Irak Devletinin toprak bütünlüğünü hep savunmuştur. Irak’ta yaşanılan iç karışıklıklar ve istikrarsızlığın devam etmesi Irak’ın parçalanmaya doğru gittiğinin belirtileridir.Türkiye Devleti, Irak’ın ilerde parçalanabileceğini düşünerek şimdiden hazırlıklı olması gerekir.

Musul, Kerkük meselesi Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin geleceğini ilgilendirdiği gibi, aynı zamanda Türkiye Devletinin de geleceğini ilgilendirmektedir. Kerkük, Musul meselesini ve Irak Türkmenlerinin haklı davasını Kıbrıs kadar, Türk halkı sahiplenmelidir. Bütün Dünya’ya buradaki haklarımızı tanıtacak her türlü çalışmalar yapılmalıdır.

Türk medyasının aracılığıyla bugün bütün Dünya kamuoyuna duyurmak istiyoruz. “Afganistan Türkmenleri, Kerkük’teki Türkmen kardeşlerini tüm varlıklarıyla destekliyor: Türk Dünyası, Referandum ve siyasi haklar konusunda Kerküklü Türkmen kardeşlerimize güçlü destek vermelidir.”

Günün Önemli Haberleri