Adli Tıptan Güler Zere açıklaması

Abone ol

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, NTV'de konuştu ve kararın nasıl alındığını anlattı.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Elbistan Cezaevi'nde yatan terör örgütü üyesi kanser hastası Güler Zere'ye ilişkin değerlendirmede, hastalığın süreğen olduğunu ve iyileşme şansının bulanmadığına karar verildiğini söyledi. İnce kararda siyasi bir etkinin bulunmadığını da ifade etti.

hastalığının süreğen olduğu ve iyileşme şansının olmadığına karar verildiğini belirterek, ''Bu rapor, 'Cumhurbaşkanlığı affı kapsamında değerlendirilebileceği' kanaatiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, bakanlığımız kanalıyla gönderilecektir'' dedi.

NTV'de yayınlanan ''Canlı Gaste'' programına telefonla katılan İnce, Adli Tıp Kurumunun süreci yakından takip ettiğini belirterek, Zere'ye 12 ekimde yapılan operasyonun ardından, problemin tanısı konulduktan sonra evrakın kendilerine bugün ulaştığını belirtti.

İnce, ''Bugün yapılan değerlendirmede, hastalığının süreğen olduğu ve iyileşme şansının olmadığına karar verildi. Bu rapor, 'Cumhurbaşkanlığı affı kapsamında değerlendirilebileceği' kanaatiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bakanlığımız kanalıyla gönderilecektir'' diye konuştu.

Her konuda karar oluştururken bilimsel ölçekleri kıstas aldıklarını ifade eden İnce, Zere'nin hastalığından dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamaması için hem Adli Tıp Kurumu'nun hem de Çukurova Üniversitesi'nin elinden geleni yaptığını söyledi.

İnce, tutuklu olsun olmasın, kanserli olgunun alacağı tedavide bir değişiklik olmadığını belirterek, ''Bu hasta için de her aşamada bütün her şey yapılmış ve her türlü tedavide öncelik Çukurova Üniversitesi tarafından sağlanmıştır. Hastanede istihdam edilmiştir. Hiçbir şekilde ceza evi koşullarına geri gönderilmemiştir'' diye konuştu.

Çocuk olgulara ve tutuklu olgulara öncelik tanındığını ifade eden İnce, hastaların buna göre değerlendirildiğini kaydetti.

''RAPORU HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇIKARDIK''

Güler Zere konusunda kurumun hak etmediği bir baskıyla karşılaştığını savunan İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hastalığın seyri, hastanın hastalığıyla ilgili aldığı tedavinin sonuçlarının hastalığı geriletmediği, iyileştirmediği bugün elimize gelen raporlarla çıktı. Burada yaptığımız tek bir şey vardı; Bu raporu bugün çok hızlı bir şekilde hocalarımıza imzalatıp, çıkardık. Yoksa siyasi bir baskı ya da bir endişeyle bu rapora öncelik tanınması söz konusu değildir. Yani bu hastanın bir önceliği var mıydı? Bu tür hastaların önceliği gibi önceliği vardı. Bu hastayla ilgili vereceğimiz kararda, hastanın yararını düşündüğümüz kadar, toplumun bazı kesimlerinin düşüncelerini de düşünmek zorundayız. Kurumumuzun önüne yaklaşık 85 gün boyunca çadır kuruldu ve tüm çalışanlarımız bir şekilde taciz edildi. Biz her çadır kurana rapor vereceksek, bizim burada bilimsel kimliğimizin ne anlamı kalır.''

Günün Önemli Haberleri