Adli Tıp a aktivistlere ne yapılacak?

Abone ol

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, aktivistleri muayene etmek üzere 150 kişilik ekibin hazır beklediğini belirtti.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından İstanbul'a gelen aktivistleri muayene etmek üzere 150 kişilik ekibin hazır beklediğini belirtti.

İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile gün boyunca toplantılar yaptıklarını ve süreci en iyi şekilde yürütebilmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği halinde hazırlıklarını yürüttüklerini anlatan İnce, ''Şu anda 150 kişilik ekiple hazır bekliyoruz. Bir hastaya 3 hekimden oluşan bir ekip bakacak. Bunların içinde Adli Tıp Kurumu uzmanı ve psikiyatri uzmanı da bulunuyor'' dedi.

Bir hastanın muayenesinin yarım saat ile 45 dakika arasında süreceğini ifade eden İnce, hastalarda travmatik bulgu olup olmadığını da inceleyeceklerini kaydetti.

Hastaların problemlerini çözmek için seferber olduklarını belirten İnce, hastalara İstanbul Protokolü denilen BM Protokolü kapsamında muayene yapılacağını bildirdi.

Bu arada, aktivistlerin yakınları Adli Tıp Kurumu'nun bahçesine yapılan üst aramasının ardından alınmaya başlandı. Adli Tıp Kurumu'nda, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Ölçüm Aracı, İSKİ ekipleri, itfaiye ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, çekici, ambulanslar bekletiliyor.

Günün Önemli Haberleri