Adanın patronu değişti

Abone ol

İngiltere teknik direktörlük görevine Middlesbrough takımının menajeri Steve McClaren getirildi.

İngiltere Futbol Milli Takımı'nda, teknik direktörlük görevine Middlesbrough takımının menajeri Steve McClaren getirildi.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Almanya'da yapılacak 2006 Dünya Kupası Finalleri sonunda takımdaki görevi son bulacak olan teknik direktör Sven-Goran Eriksson'ın yerine Steve McClaren gelecek.

Daha önce yaklaşık 5 yıl Eriksson'ın asistanlığını yapan McClaren, 3 aydır devam eden teknik direktör arayışlarının cevabı oldu. McClaren'in 4 yıllık sözleşmeye imza attığı ve 1 Ağustos 2006 tarihinde göreve başlayacağı belirtildi.

Kariyerinde, Manchester United'da Alex Ferguson ile 2 yıl çalışmış olan 45 yaşındaki Mcclaren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu, bir teknik direktörün hayatı boyunca sahip olabileceği en büyük onur. Kariyerimin en parlak dönemini yaşıyorum. Middlesbrough'da harika vakit geçirdim. Oradaki herkese minnettarım, ancak bu reddedemeyeceğim bir teklif'' diye konuştu.

İngiltere Milli Takımı'nda görev yapmış olan tek yabancı uyruklu teknik direktör olan İsveçli Eriksson ise, McClaren'in çok iyi bir futbol adamı olduğunu vurgulayarak, ''Kendisi bir teknik direktör olarak mükemmeldir. Bu her zaman böyle oldu'' dedi.

Günün Önemli Haberleri