Aczmendiler yine piyasada

Abone ol

Müslüm Gündüz'ü hatırlıyor musunuz? Hani Fadime ile basılmıştı... Bugün yine ortaya çıktı Aczmendiler... Nedeni de 4 yıldır süren davaydı.

Aczmendi lideri Müslüm Gündüz ile 13 müridi bugün medya önündeydi. 4 yıldır pek ortalarda görünmeyen Aczmendiler bir dava nedeniyle Malatya'da görüntülendiler.

2004 yılında "teröre ilişkin suç işlemek için örgüt kurma ve yönetme" iddiasıyla haklarında dava açılan Gündüz ile 13 müridi Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldılar.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 11 sanığın bir sonraki duruşmaya gelmemeleri yönündeki talebini kabul etti. Duruşma ertelendi.

4 YILDIR MAHKEMELERİ GEZİYORLAR

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Umut Yalçın, 2004 yılından bu yana devam eden dava dosyasının Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklikler nedeniyle 5 ayrı mahkemeye gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:

''2004 yılında başlayan dava, devlet güvenlik mahkemelerinin kapatılması üzerine ağır ceza mahkemesine, buradan da asliye ceza mahkemesine gönderildi. Asliye ceza mahkemesi, dosyanın tekrar ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Ancak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı kabul etmedi. Yargıtay'a giden dava dosyası gerekli incelemenin yapılmasının ardından davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi. Bu karar gereği dava Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek.''

10 yıl hapsi isteniyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 4 Ocak 2004 tarihinde, Emniyet Müdürlüğü'nce bir eve düzenlenen operasyonda, Müslüm Gündüz (63) ile müridi oldukları iddia edilen 13 kişi gözaltına alınmış, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde Müslüm Gündüz hakkında 10 yıl, diğer sanıklar hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. var tmp; tmp = document.getElementById("news_content").getElementsByTagName("a"); for(i=0; i
Günün Önemli Haberleri