Acı haber bu kez Mardin'den!

Abone ol

Kızıltepe'de devriye halindeki polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan polis memurlarından biri şehit oldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün uğradıkları silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ömer Akçan şehit oldu. Saldırıda yaralanan polis memuru Saadettin Özdemir'in tedavisi sürüyor. Olay yerinden geçen ve ismi açıklanmayan bir sivil de ayağına isabet eden kurşunla yaralandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Polis Merkezi' önünde bekleyen polis aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişelerce silahlı saldırı düzenlendi. Dün akşam saatlerinde yapılan saldırıda polis memuru Ömer Akçan ağır, Sadettin Özdemir ise hafif yaralandı. Saldırıda olay yerinden geçmekte olan bir sivil vatandaş da ayağından yaralandı. Yaralanan polis memurları ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ömer Akçan ambulans helkopter ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilirken yolda şehit oldu.


2 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Polis memuru Ömer Akcan'ın şehit olduğu, polis memuru Selahattin Özdemir ve 2 vatandaşın yaralandığı saldırı sonrası geniş çaplı operasyon düzenlendi.

Operasyonda teröristlerin izine rastlayan güvenlik güçleri, Ersoylu Mahallesinde tuğladan yapılı terk edilmiş bir kulübede kıstırılan teröristlere ''teslim ol'' çağrısında bulundu.

Çağrıya teröristlerce ateşle karşılık verildi. Çıkan çatışmada, 2 terörist ölü olarak 2 uzun namlulu silah, 2 tabanca, patlamamış 4 el bombası ile birlikte ele geçirildi.

Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

Diğer yaralıların tedavileri Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.

Güvenlik güçleri saldırı sonrası geniş çaplı araştırma başlattı. Durumlarından şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Yakalanan şüpheliler aynı karakola getirildi. Bu arada ilçenin giriş ve çıkışlarında arama ve kontrol noktaları oluşturuldu. Güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

Saldırıdan sonra olay yerine gelen Mardin Emniyet Müdürü Serdar Melik inceleme yapıp bilgi aldı.



Günün Önemli Haberleri