ABnin yolu Kıbrıstan geçiyor

Abone ol

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni, AB üyesi olması için ''Kıbrıs''ı tanıması gerektiğini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyesi olması için ''Kıbrıs''ı tanıması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmaları için New York'ta bulunan Bakoyanni, verdiği mülakatta, Türkiye'nin AB'ye girmek istemesi durumunda demokratik kriterleri karşılamasının yanı sıra ''Kıbrıs''ı da tanıması gerektiğini savundu. Bakoyanni, AB üyesi olan her ülke için konulan kriterlerin, Türkiye için de geçerli olduğunu belirtti. Dora Bakoyanni, şimdi Türkiye'nin vermesi gereken büyük kararlar olduğunu, aksi durumda Müslüman bir ülkenin üye olmasına karşı çıkanların elini güçlendireceğini ifade etti. Yunanistan'ın AB üyeliği için Türkiye'ye destek verdiğini söyleyen Bakoyanni, bu tutumlarının dünyada çoğu kişi tarafından sürpriz olarak görüldüğünü belirterek, ''Bu çok basit, sınırlarımızda Avrupalı demokratik bir Türkiye'nin olması bizim için çok önemli'' diye konuştu.

Kıbrıs'ta Rum kesiminin referandumda reddettiği Annan planını destekleyen nadir Yunan politikacılarından biri olan Bakoyanni, Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler Teşkilatı öncülüğünde yapılması planlanan yeni görüşmelerin bu kez başarılı olacağından hayli ümitli olduğunu da dile getirdi.

İnsanların korkularını ve güvensizliklerini giderecek bir çözümü yeniden bulmak için gayret etmenin zorunlu olduğunu söyleyen Bakoyanni, ''Ben daima burada (Kıbrıs) insanların birlikte yaşama arzusuna inanıyorum'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri