Abdullah Öcalan aslen Kürt mü eşi Kesire Yıldırım kimdir?

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan aslen nereli, köken olarak Kürt mü eşi var mı? Abdullah Öcalan hakkında bilgiler şöyle:

Terör örgütü PKK'nın eli kanlı katili Abdullah Öcalan 1948 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) köyünde doğdu. İlkokulu Amara’da okuyan Abdullah Öcalan, ortaokulu Nizip’te okuduktan sonra 1966’da Ankara Tapu Kadastro Meslek Lisesi’nde yatılı okudu. 1969 yılında mezun olan Abdullah Öcalan 1971 yılına kadar Diyarbakır’da tapu memurluğu yaptı.

Hukuk ve kamu yönetimi okudu
Abdullah Öcalan terörist olmadan önce 1971 yılında İstanbul Hukuk Fakültesine kaydını yaptırdı. İstanbul’da, hukuk okumaya devam ederken tekrar üniversite sınavlarına girdi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı. Ankara'daki eğitimini yarım bırakan Abdullah Öcalan, üniversite yıllarında Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürülmeleri üzerine bir protesto eylemine katılmak, Doğu Perinçek ve arkadaşları tarafından çıkarılan Şafak Dergisi’ni dağıtmak suçlarından Nisan 1972’de tutuklandı ve Mamak Cezaevi’nde yedi ay tutuklu kaldı.

PKK'yı kurma süreci
Abdullah Öcalan, 1975 yılında ilk kez silahlı mücadelenin gerekliliğinden söz etti. Ankara Yüksek Öğrenim Derneği Yönetim Kurulu’ndayken Öcalan, arkadaşı Baki Karer’le, Kürtlerin bir ulus olduğunu, haklarını almak için bağımsız bir örgütlenmeye gitmeleri gerektiğini savunmaya ve yeni bir örgüt kurmanın hesaplarını yapmaya başladı.

Ulusal Kurtuluş Ordusu (UKO) adıyla ortaya çıkan yeni oluşum, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde, 1978’de yapılan bir toplantıda tamamlandı. Marksist-Leninist temellere dayalı bir Kürdistan devletini silahlı mücadele yoluyla kurmayı hedefleyen örgüte Partiye Karkeren Kürdistan (Kürdistan İşçi Partisi) açılımlı “PKK” adı verildi ve genel sekreterlik görevine Abdullah Öcalan getirildi.

Abdullah Öcalan örgütü belirli bir süre Lice’den yönetti. Kısa bir süre sonra Suriye’ye geçen Abdullah Öcalan, örgütün eylemlerini buradan yönetmeye devam etti.

Abdullah Öcalan'ın yakalanması
Türkiye’nin baskıları sonucu Suriye, Öcalan’ı topraklarından çıkarmak zorunda kaldı. Suriye’den Rusya’ya, oradan İtalya’ya geçen Öcalan, İtalyan hükûmeti tarafından da ülkeden çıkarılınca kendisine başka yer aramaya başladı. Yunanistan hükûmeti, PKK’nın liderini Kenya Büyükelçiliği’nde saklamaya karar verdi.


MİT ve Bordo Bereliler tarafından PKK (Paket Kenya’da Kutulandı) operasyonu ile Kenya’da yakalanan PKK liderinin üzerinden sahte bir Kıbrıs Rum Kesimi pasaportu çıktı. Türkiye’de, İmralı Cezaevi’nde yargılandı ve idam cezasına çarptırıldı. Abdullah Öcalan’ın idam cezası Yargıtay tarafından 25 Kasım 1999 tarihinde onandı. Fakat daha sonra çıkarılan bir yasa ile idam cezası kaldırıldı. Abdullah Öcalan İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapis kalacak. 

Abdullah Öcalan'ın ailesi 
Abdullah Öcalan'ın 5 kardeşi bulunuyor. Kardeşlerinin isimleri şöyle: Osman Öcalan, Havva Keser, Ayni Yıldırım, Fatma Öcalan ve Metin Öcalan

Abdullah Öcalan'ın eşi

Abdullah Öcalan'ın ifşa olmuş 2 eşi bulunuyor. Bunlardan ilki Kesire Öcalan (Yıldırım). 21 Ekim 1951 yılında Karakoçan'da doğan Kesire Yıldırım PKK üyesiydi. Abdullah Öcalan'ın 1978'de evlendiği ilk eşi olan Kesire Yıldırım, 10 yıl onunla birlikte oldu. Kesire Yıldırım 1988'de Öcalan'la yollarını ayırarak onu "diktatör" olmakla suçladı. Abdullah Öcalan ile Kesire Yıldırım'ın resmi olarak boşanmadığı iddia ediliyor ancak somut bir bilgi bulunmuyor. 

Abdullah Öcalan'ın eşi olarak ismi geçen bir diğer kişi ise Meral Kıdır... Devrimci Halk Partisi (DHP) kurucu lideri olan Meral Kıdır, Eskişehirli bir albayın kızı ve Kürt değil. 1978 yılında PKK'ya katılan Meral Kıdır, 1982'de yapılan PKK 2. Kongresi'nde Öcalan'ın ilk karısı Kesire Öcalan ile birlikte yer alan iki kadından biri. Suriye'de kalırken Öcalan'a en yakın isimlerden biri olan Meral Kıdır, Öcalan'ın Kesire'den sonraki ikinci eşi oldu. 

Cem Küçük'ten o ihtimale sert tepki: Türk milleti kabul etmez Devlet Bahçeli'den İmralı-DEM görüşmesine ilişkin açıklama AK Partili yetkili İsmail Saymaz'a net konuştu: Bir daha kesinlikle olmaz BBP lideri Destici'den DEM Parti'nin İmralı ziyaretine ilişkin açıklama DEM Parti-Öcalan görüşmesi! Öcalan'ın mektubunu hangi gazete nasıl gördü?